Witam
Mam plany aby zacząć wreszcie mój projekt Granady CORONERA :).Długo się do tego zbierałem ale przyszedł czas.
Narazie szukam odpowiedniego egzemplarza.Aby zrobić z niego jeszcze ładniejsze cudo. :)
Ale mam parę pytań odnośnie przełożenia niektórych elementów z Scorpio Sedan do Granady Kombi.
1.
Tylne kompletne zawieszenie?Chodzi o chamulce tarczowe i most b.mocny :)
2.
Tylna kanapa i przednie fotele(elektryczne) od Scorpio Sedan do Granada Kombi?Jak to zrobic aby to miało sens?
3.
Klimatyzacja od Scorpio kompletna do Granady?
4.
Elektryka szyberdachu?
5.
Tempomat?
Proszę o swoje jakieś sugestie dotyczące tych podpunktów.
Mysle że pomogą one nie tylko mi ale i innym chętnym.W pracy nad Granadą.
Pozdrawiam Coroner
CORONER / 2005-11-28 20:50:33 /
znowu ktoś myli Hamulce z Chamstwem ;-)
MikeB4 / 2005-11-28 21:10:13 /
Dyslektykiem jestem - WYBACZCIE
CORONER / 2005-11-28 21:12:48 /
My też niedługo będziemy ;-) w końcu sie tego nauczymy
MikeB4 / 2005-11-28 21:19:57 /
Ogolnie to nic nie pasuje z tego co napisales. Przednie fotele ale na prowadnicach od granady - to sie da zalozyc...
Mysza liil (EM) / 2005-11-28 21:21:09 /
Przednie fotele i kanapa ta Skóra.
chodzi mi o to jak to wszystko poprzerabiac aby pasowło.
Oraz jak zamontować to tylnie zawieszenie?Lub może czy sama główka mostu z półośkami spasuje od Scorpio do Granady??Chciałbym tarczówki z tyłu ale jak naprawdę sie nie da to trudno.Ale z tego co się orientuje to nie takie rzeczy się wymysla do naszych pięknych wozów aby je usprawnić.A więc proszę o swoje jakieś wnioski i może coś poparte faktami??
A nie : Nie Pasuje :)
CORONER / 2005-11-28 21:28:17 /
obawiam się że nikt u nas nierobił takich przekładek.. zatem zostaje Ci przecieranie szlaków.. bierzesz część od granady porównujesz ze scorpiakową.. potem diaksa w łape i przerabiasz..
zrobić/przerobić da się wszystko tylko czasami jest to bezsensu/nieopłacalne/niekoniecznie_skuteczne...
Trójkąt / 2005-11-28 21:35:54 /
nie takie rzeczy się wymysla
wiesz co ja widziałem Fieste Mk3 z silnikiem 2.0 Cosworth od Sierry i napędem na 4 koła - jakies 500 Koni to miało. Więc też niby nie pasowało a ktoś poskładał.
Napewno jakbyś troche pospawał, poprzesuwał to nawet most z Kamaza zmieścisz - ale tak po prostu to wierze Myszy, że nie pasuje ;-P
MikeB4 / 2005-11-28 21:38:20 /
ja do swego tauniaka zalozylem kanapy od scorpio:) i jest pieknie, a wiec musisz jedynie przelozyć szyny przednich foteli lub jak sa elektryczne to przespawać mocowania, tylna kanapa czyli oparcia maja blache wiec sie nie polamią popasowac tylkozawiasy od oparć.........
Krzych33 / 2005-11-28 22:16:20 /
Dzieki i oto mi chodziło.A powiedz te boczki od kanapy tylniej zmieściły Ci sie??Bo w granadzie jest na to miejsce.
CORONER / 2005-11-28 22:36:59 /
te boczki to powiedzmy do wysokosci oparcia pasowały a później było ciasno bo posiadają uchwyty do maskowania pasa tylnego więc należało się ich pozbyć;) a że gombka to jest to i ładnie się ułozyła w przypadku siedziska to zdjąłem stare obicie i naciągnąłem skórę:) bo w scorupiaku było że siedzisko ma blachę pod spodem i nie pasowało
Krzych33 / 2005-11-29 07:43:57 /