Panowie, proszę o pomoc w związku z amortyzatorami do mojego MKIII. Amorki Kayaba nie pasowały więc kupiłem bilsteiny. Okazuje się, że też nie pasują. Zamieszczam zdjęcia aby zobrazować problem.
Prosiłbym o poradę, czy lepiej jest w tym wypadku kupić inne amortyzatory i jakie bo już nie mam pojęcia które będą pasować czy zamontować inne kolumny mcpersona, dzięki którym będę mógł zainstalować bilsteiny. Jeżeli jest jakaś inna opcja to też chętnie posłucham.
velSztaba / 2016-04-20 20:32:23 /
amory wyglądają na prawidłowe.
Nie została co w środku kolumn dolna rura ze starego?
wąski77 / 2016-04-20 21:11:34 /
Zdaje się, że tak wyglądały fabryczne bisteiny z 2.8i, - inna kolumna, do pozostałych masz wkłady (to co masz jako nowy bistein). Ale nie wiem czy tego starego ori idzie jeszcze wybebeszyć ze środka i uzyskać 'zwykłą' pusta kolumne do wkładu.
Wkład który kupiłeś jest wkładem do zwykłej kolumny jaka występowała w każdym Capri poza modelem 2.8i, natomiast kolumna którą masz jest właśnie kolumną z 2.8i. Nie włożysz tego wkładu do tej kolumny. Możesz za to wysłać całe te kolumny (wraz z fabrycznymi "wkładami" które z nich wyjąłeś) do Zerkopolu - serwisu Bilsteina i tam Ci je zregenerują. Jeżeli chcesz użyć wkładów które kupiłeś to musisz dokupić zwykłe kolumny.
Oj panowie .... kolejny raz mi pomogliście :) Dziękuję bardzo i zabieram się za szukanie zwykłych kolumn. A te, które mam zamontowane to oddam do regeneracji do Zerkopolu więc tutaj także dziękuję za podanie namiarów.
P.S. Ogłoszenie już zamieściłem że szukam kolumn więc jeżeli ktoś z was coś posiada, to dajcie znać.
Pozdro
velSztaba / 2016-04-21 09:26:10 /
Ja mam i mogę oddać za butelkę jakiejś "rudej". W weekend majowy będę na wsi, gdzie takowe leżą, to po nim mógłbym je gdzieś dalej wypchnąć. Jakby co to dzwoń 661 880 867, bo problem u mnie z regularnym zaglądaniem tutaj.
Konrad vel smasher / 2016-04-22 15:01:58 /
Mam w swoim chyba ten sam problem mam 2,3 silnik ale chyba ktoś zamontował takie kolumny bo są szersze i inny amortyzator nie podchodzi chyba też muszę poszukać zwykłych
Rafi - Capri / 2020-07-22 23:32:58 /