Nie ma, nie znalazłem więc zakładam. Temat jak najbardziej garażowy.
Od jakiegoś czasu kusi mnie by do bramy uchylnej zakupić jakiś automat.
Prześledziłem rynek i szczerze powiedziawszy nie wiem czym się sugerować.
Ostatnio w markecie spotkałem się z automatem w granicach 370zł i tak zastanawiałem się czy może nie wziąć. Jednak po przeanalizowaniu cen na alledrogo okazuje się że jest spora rozpiętość cenowa począwszy od wspominanych 370zł do 1500zł a nawet 3tys zł.
Jeżeli macie jakieś rozeznanie w temacie będę wdzięczny za sugestie.
Na co zwracać uwagę, jakich marek unikać itd. itp.
jacob81 / 2014-04-13 19:27:14 /
Mam Somfy już chyba trzy lata.
Jest wkurzająca czasami, ale z grubsza robi robotę i się nie psuje.
Co masz na mysli piszac wkurzajaca? Znajomy ma bosha I w pewnym momencie zaczął automat zamykac do polowy I odbija . Drzwi chodziły bez oporu a ponowna kalibracja otwarcia/zamkniecia tez nie pomogła :/.
Z racji ze przymierzam sie do zakupu 3 automatow to szukam czegos dobrego nie koniecznie z wysokiej półki ale tez nie z najnizszej bo to sie zemści potem.
jacob81 / 2014-04-13 22:37:41 /
No to widocznie krańcówki poszły się sypać, skoro regulacja nie przynosiła efektów. Założ Came i będziesz zadowolony. Nice też będzie śmigał
daniel46 / 2014-04-13 22:45:02 /
Wkurzająca w sensie, że czasami potrafi zapomnieć w jakiej pozycji jest brama. Ale to rzadko i raczej tylko w sytuacjach, kiedy przez roztargnienie próbuję zamknąć/otworzyć przy zablokowanym ryglu, np. wtedy, kiedy automat otworzył, ja zamknąłem bramę sznurkiem, zaryglowałem, a potem próbowałem otworzyć z pilota. Wtedy musi sobie spokojnie powolutku sama otworzyć i zamknąć i bangla znowu.