czy ktoś probował robić coś z podsofitką żeby wyglądała cacy? szorowanie nie pomaga chyba że są jakieś specjalne środki,może ktoś to robił bo z kolorem kremowym moja ma niewiele wspolnego. Można oczywiście uszyć nową ale orginał to zawsze orginał
MŁYNAS & PATKA / 2004-12-17 13:38:42 /
Ja stosowałem do swojej taki środek do tapicerek firmy STP. Naprawdę byłem pod wrażeniem działania :)
hubi / 2004-12-17 13:41:34 /
można też przemalować, i wyglada jak nowa.
Może się czepiam... Ale jak się pisze podsufitka? Czyż to słowo nie pochodzi od sufitu? Taki już ze mnie advocatus diaboli :)
pzdr 4 all
Hrabia® / 2004-12-17 14:30:27 /
cooke czym przemalowac ??
u mnie zadziałał voight 242 brudpur . jest w macro pakowany po 3 litrowe butelki .
Lukruś / 2004-12-17 14:55:48 /
przemalowac mozna ta z ceraty, natomiast welurowa polecam wyprac w zakladzie ktory sie tym zajmuje... wezma tyle ze samemu nie starczy nawet na srodek do czyszczenia, a co dopiero mowic o robocie... pozatym przemoczona welurowa sie porozciaga, szorowana zbyt mocno sie zmecholi (czy tam jak to sie mowi ;P ), a bez odessania piany specjalnym odkurzaczem brud wyjdzie szybko spowrotem do wierzchu.
Mysza liil (EM) / 2004-12-17 16:32:28 /
znaczy moja była z ceraty, a poprzedni właściciel był nałogowym palaczem i reszta bez komentaża . ale umyła sie oki a litr płynu kosztuje 8 zł i starcza na 1000 tapicerek ( to koncentrat do usówania tłustego brudu z podłóg w warsztatach ,prania ww odzieży roboczej itp ) ja nim minn usówam slady po oleju z kostki bauma u rodziców
pozdrawiam
Lukruś / 2004-12-17 16:49:24 /
Hrabia - w zasadzie słusznie się czepiasz, bo słowo "podsufitka" pochodzi od "sufit", i pisze się tak, jak myślisz. Ale netykieta podobno zabrania czepiania się błędów ortograficznyh (wyjątek: Segal). Gdybyśmy się czepiali, to forum capri.pl byłoby pewnie ze dwa razy większe. Na przykład w tym wątku przed moją wypowiedzią naliczyłem 12 błędów ortograficznych. :-) Nie liczyłem przy tym literówek, bo "każdemu może się zdarzyć", oraz braku polskich znaków diakrytycznych i dużych liter, bo to konwencja, a nie błąd.
Rafał L. / 2004-12-17 16:58:20 /
spawn napewno inni ci napisza, ja nie malowałem bo dziurawa miałem, ale kilka pomalowanych widziałem, ja to bym akrylem w sprayu pomalował ale to juz takie moje zboczenie :) a tak na powaznie, to jak dobrze odtłuścisz to mozna np. akryl i wałek co by całego auta nie usyfić. of korz mowa o podsufitce z ceraty/winylu czy jakiegoś tam plastiku.
pozdrawiam
,i chodzi o wynolowa w granatniku :) wolał bym czrna a mam kremową.
spawn to musisz poczekac jeszcze pare lat, jak narazie wszystko idzie w dobrym kierunku ;P znaczy ciemnieje :)
Mysza liil (EM) / 2004-12-18 14:31:20 /
zwłaszcza po pożarze w samochodzie ściemniala :P , ale tylko w jednym miejscu :/
Khem, jak ktoś chce malować ceratę to proponuję raczej farby do skóry nakładane aerografem. Farby są do kupienia w każdym sklepiku z materiałami szewskimi i doskonale kryją, szybko wysychają oraz są plastyczne po wyschnięciu. Tylko jedna uwaga: mogą rozpuścić gumę więc ostrożnie.
Farmaceuta / 2004-12-18 21:39:28 /
Acha, co do weluru to proponuję preparat "Fatex" do usuwania tłustego brudu, jest naprawdę niezły
Farmaceuta / 2004-12-18 21:45:16 /