Jutro kupuję capri II :) ale jak zajżałem w dowód to tam jest napisane że pojazd zarejestrowany na 4 osoby. Tak jest czy to ktoś w użędzie się pomylił ??
moze i w óżendzie sie pomylili, ja mam na 5 jakby sie kto pytal :-))))
MikeB4 / 2002-09-23 22:38:19 /
prawdopodobnie tak, lepiej sproboj to odkrecic to odrazu przy rejstracji, bo inaczej niebiescy beda sie czepiac, ... a mzoe to 'ciezarowka' z krata ;))
Ja mam zarejestrowany na 5 osób, ale przy przeglądzie diagnosta mi marudził, że samochód ma tylko cztery pasy i wyraźnie cztery fotele i powinien być na tyle zarejestrowany
Abo!GOP! / 2002-09-24 08:31:06 /
Ja nie mam z tylu pasow :-)))
MikeB4 / 2002-09-24 11:07:31 /
Mój też ma w dowodzie 5 miejsc, ale mi się wydaje że jednak powinno być 4, zobaczcie na artykuł z ,,auto dziś i jutro" , a zresztą co jak co ale jazda w 5 osób to nie jest chyba dobry pomysł.:))
ja mam w dowodzie 4 i patrzac na tylna kanape jestem poewnien ze mialo tam byc 4:)
Hoover 3M / 2002-09-24 15:32:03 /
Szczerze mówiąc ja też miałem ochotę zadać to pytanie. Mam wpisane w dowodzie 5 osób, w zasadzie tyle da się upchnąć, ale tak na mój gust patrząc na tylną kanapę wygląda mi że powinien być na 4 osoby. Pasów bezpieczeństwa z tyłu nie mam, ale lada dzień będę miał, no i się zastanawiam, czy z powodu takiego - jak by nie było - ulepszenia bezpieczeństwa samochodu nie każą mi zmniejszać liczby osób. Gościa od którego kupowałem pasy pytałem czy nie można gdzieś znaleźć trzech pasów na tył, a on mi na to, że jeszcze takich nie widział. A na Capri chyba się zna.
No to jak to w końcu jest? Na podstawie czego przy pierwszej rejestracji taki czy inny urząd wpisuje liczbę osób (pomijając przypadek "na podstawie ilości przyniesionych flaszek")?
Rafał L. / 2002-09-24 15:58:45 /
a my mamy dwa auta i w każdym inaczej, w złotym - 5 , w czarnym - 4 . Czarny u nas to akurat auto damskie, więc przewidziano chyba trochę miejsca na torebkę.
cwiety_3M / 2002-09-24 20:36:16 /
5 osob w capri to duzo???
na krotkich odleglosciach... ?
to ja sie nie bede wypowiadał na temat ladownosci... ;)
Aż się boję zapytać :))))
to ja nie powiem ale taunusa mojego kumpla to nic nie pobije...
sedan 4d, ladownosc w dowodzie 5 ... ilosc osob przy kontroli ...
policjant powiedzial "kierowca autobusu z dokumentami do radiowozu", a wtedy bagaznik byl pusty.. :")
pozdrawiam :)
to mi przypomniało jak to znajomi pojechali sobie w 13 osób maluchem (tylko 3 na masce i dachu), no ale to było na zupełnym odludziu i kontroli żadnej nie było :((((
O dziwo maluszek dzielnie jechał o własnych siłach:)))))
ja też mam capri na 4 osoby zarejestrowny-jak uda ci się coś załatwić przy przerejestrowywaniu to działaj -ja już nic nie moge zrobić
Albi_Poznan / 2002-09-25 12:24:37 /
oki dzięki wielkie !! Powiem ze chyba jest błąd moze nie zauwazą bo tak na 4 osoby to malo przeciesz gdzieś panienki muszę wozić :))))))
Moim Capri wiozłem 5 osób (4 z tyłu) i nie narzekały. Tak poza tym to czy gliny mogą się przyczepić, jeśli mnie złapią ale akurat nie będę nikogo wieźć? Mogą mi wlepić mandat za sam ich brak? W bagażniku nikogo bym nie przewiózł- nie zmieści się tam nawet jeden trup. :))
eee tam odpowiednio poćwiartowany wchodzi spokojnie jeszcze zostanie miejsce na siekierke:)))
Pozdro
jagoolmk2 / 2002-12-02 17:29:52 /
No no z ta siekierka to niezly pomysl... ja ma na 5 osob ale uzywam go jako pojazd na 2 osoby + bagaz ;-) No bo jak wyglada Capri z 5 osobami w srodku, prawie jak minivan ;-) A to przeciez samochodzik sportowy ;-)
Konrad vel smasher / 2002-12-03 16:39:04 /