Szukam najlepiej w Lubuskim ... Kogos kto by zrobił Skrzynie C3 / Wymiana wszystkiego co trzeba wymienic ... Głównie Brak Wstecznego i szarpanie przy zmianach biegów .
GreGor1988 / 2012-03-28 21:09:04 /
a olej ma ;) ?
michalch83 / 2012-03-28 22:46:52 /
Ona długo stała nie ruszana i ja przejechałem na zapieczonych hamulcach zaledwie 200m i chciałem zawrócic , brakło wstecznego , a wczesniej był ... i Olej leciec zaczą , wiec dolałem Oleju , jest stan ale nic nie pomogło ..
GreGor1988 / 2012-03-29 09:33:05 /
Szukam Kogos kto Zrobi to Porządnie na kolejne 30 Lat albo lepiej ;P
GreGor1988 / 2012-03-29 09:34:44 /
Stan sprawdzałeś na odpalonym silniku? Bo jeśli zrobiłeś stan na zgaszonym to w skrzyni będzie go sporo za dużo:). Co nie zmienia faktu, że skrzynia i tak raczej do remontu.
zaczą ? co to za słowo w ogóle ?
Olej na ciepłym silniku sprawdzaj -- u mnie mały brak powodował , że Granada jechać nie chciała - na zimnym stan był , a na ciepłym okazało sie, że brakuje jeszcze pół litra :-) Po dolaniu właściwej ilosci wszystko wróciło do normy.
MikeB4 / 2012-03-29 10:04:22 /
A że tak się podepnę.
Wyskakiwanie biegów na zimnym piecu i opóźniona reakcja na biegowciepywacz na zimnym piecu to:
1- poziom oleja
2-masz przejebane
3-sprzedaj to padło
4-?
Poziom oleju niby okej, ale jak teraz czytam, to uświadomiłem sobie, że chyba na niezbyt ciepłym piecu...
A przy okazji, taki utwór literacki mi się przypomniał:
SKRZYNIA BIEGÓW:
Jam Skrzynia Biegów jest pięciobiegowa
Co zdradliwie we wnętrzu swym zęby szczerzę
Lubię gdy lecisz szybko i nisko
Rozpieprzyć czasem jakieś łożysko
Najchętniej gdy jest to łożysko duże
[...]
Ale może być też każde inne
Równie niewinne
CHÓR TEBAŃSKICH STARCÓW:
O biada nam biada!
Skrzynia biegów nam pada!
Opiłki w oleju!
Ojejuju!
Stuki i zgrzyty!
Syf pospolity!
cytat ze strony: ttcm.vel.pl
Oj dobra sory za ortografie ;p Skrzynia ma stan na odpalonym i ciepłym silniku ... Kurde ... sam wole jej nie rozbierac ;)
GreGor1988 / 2012-03-29 12:58:45 /
Hmmm ja mam narazie skuteczność 100% w naprawach automatów więc moge powiedzieć tyle, że nie święci garnki klepią ;P
zapek??? !G.O.P! / 2012-03-29 16:56:22 /
a coś o moich objawach byś bąknął?
Aaaa nie nie, ja to jestem taki znawca że jak wiem że mi skrzynia pada to ją szybciutko wyciągam, wymieniam wszystko co się powinno wymienić i zakładam a one po prostu... działają.
zapek??? !G.O.P! / 2012-03-29 20:45:24 /
hmm.. mnie korci coraz bardziej, żeby ją rozebrać, ale chyba najpierw kupię sobie zapasową..
Class? Jakaś reklama?
brak wstecznego to pojechane reverse clutch lub tasma albo sterowanie serwem tej tasmy
Kriss_MustangII / 2012-03-30 08:07:17 /
Ty, właśnie, TAŚMA!!
Kto mi powie, za co ona jest odpowiedzialna??
Za blokowanie kosza sprzęgła czyli włączanie jakiegoś biegu. Do wstecznego jest taka jebutmać taśma z żelaza i jak już to szlag trafi tłok który ją zapina.
zapek??? !G.O.P! / 2012-03-30 18:21:02 /
Czy zła regulacja tej taśmy może powodować wyciepywanie tudzież niewciepywanie się biegów na zimnym?
Może powodować albo ślizganie się biegu (taśma za luźna) lub palenie się się taśmy (kiedy ma za mały luz). Ślizganie także doprowadza w krótkim czasie do spalenia się okładziny taśmy więc to w sumie bez różnicy ;D
zapek??? !G.O.P! / 2012-03-31 14:43:44 /
No ja mam tak, że jak zimny jest silnik, to jak wbiję bieg, to on nie wskakuje. Muszę chwilkę odczekać, albo kopnąc trochę gaz. Albo przewachlować biegami w te i nazad. Jak już bieg wskoczy, to dopóki trzymam na gazie jest ok, ale jak puszczę, to bieg wyskakuje. Jak silnk się nagrzeje to problem znika.
Dziś sprawdzałem olej "na gorąco" i był w okolicach minimum. Dolałem pół litra i jutro zobaczę co się będzie działo.