http://www.k3.warpie.net/fotoradary.php
Pomóżmy kolesiom stworzyć sensowną mapę fotoradarów.
Hrabia® / 2004-08-19 21:43:08 /
nauczcie sie pisać w tytule wątku o co chodzi !!!!!!
MikeB4 / 2004-08-19 22:36:36 /
Mam lepszy pomysł. Przestrzegajmy przepisów ruchu drogowego.
JΒ / 2004-08-19 22:38:12 /
Ołmajgat, ale mi sie oberwało. Aż dziw bierze, że nikt nie przyczepił się do błędu ortograficznego w tytule...
Co do tytułu - deficyt informacji wzmaga ciekawość.
Co do przepisów - przestrzegam. Poza tym fotoradar to nie jest sposób na wspomożenie kasy samorządu, tylko forma prewencji - jeżeli wiesz gdzie stoi )a stoi w niebezpiecznych miejscach), pojedziesz wolniej. Świadomość tego faktu i wiedza czasem wystarczy. Jak widac powyżej nie wszyscy ja mają.
KONIEC TEMATU ;)
Hrabia® / 2004-08-19 23:05:57 /
Wczoraj dostałem polecony-mam sie stawić 25 bm.-gdzieś w moim Szczecinowie dupną mnie radar nr:s2392.Ciekawe ile grzałem:/
Pzepisy są po to by je łamać;)
Trophy / 2004-08-20 00:30:31 /
Jasne, Hrabia, oszukuj się dalej.
JΒ / 2004-08-20 07:43:43 /
może i zawartość przydatna, ale temat zupełnie nie.
Pobudzanie wątku "super bajer... umrzesz jak nie zajrzysz..." itp. może i nadaje się ale do telezakupów.
Nazewnictwo tematu forum ma wskazywać na ZAWARTOŚĆ, w celu jej odnalezienia za mies. czy rok. Nie tylko wtajemniczonym, ale i poszukującym po raz pierwszy KONKRETNYCH informacji.
Potem się rodzi kilkanaście tematycznie powiązanych wątków, a każdy nazwany ... nijak.
Pobudki pseudobezpieczeństwa "stoją napewno w niebezpiecznych miejscach, to się zwolni" i każde inne pominę bez komentarza, szczególnie że nasze oznakowanie dróg (w tym ograniczeń prędkości), ich miejsce i zasadność posadowienia mają jeszcze wiele do życzenia. We mnie na pewno nie budzą zaufania.
Co ktoś zrobi z takimi i podobnymi informacjami, to już inna sprawa. A może zbiera te pudełka i kolekcjonuje w ogródku zamiast karmników? ;)
Proponuję uśmiechnąć się do MK i WYPROSTOWAĆ temat (np. MAPA FOTORADARÓW W POLSCE). Stary pozostawić jako podtytuł, ku przestrodze dla podobnych... zwracających na siebie uwagę.
pozdro
U nas na górnym śląsku mają dużo miejsc (skrzynek) a foto radarów kilka i ciągle je przekładają. Pozatym czesto drogówka ustawia takie urządzenie (wygląda jak bardzo stary aparat na statywie) na godzinę a sama chowa się jak w PRL-u w krzakach więc mozna zostać zaskoczonym prawie w każdym miejscu.
Arni12 / 2004-08-20 10:15:12 /
Ogłaszam pełen luz. Kto chce niech korzysta z mapy fotoradarów. Kto chce niech łamie przepisy. Kto chce niech wyraża swoje zdanie. Nie będziemy się sprzeczać o pierdoły & dupersznyty. Pzdr
Hrabia® / 2004-08-20 20:14:51 /
Karol, twoje słowa sa dla mnie krzywdzące. Jestem daleki od zwracania na siebie uwagi, ale dziekuję za wszystkie info i komentarze. Pzdr
Hrabia® / 2004-08-20 20:25:15 /
ktoś się nie popisał podajac informację w Gorzowie "centrum, zjazd z górki do centrum" - w gorzowie jest 7 górek a tylko na jednej stoi budka
Wydaje mi się, że jest to przedłużenie Szczecińskiej, dwupasmówka w dół do Rolnika, budka musi być gdzies w okolicach domu kultury "Kolejarz". Tak mi się wydaje. Faktycznie jest tam 50 km/ h
Hrabia® / 2004-08-20 20:51:22 /
Karol ma rację , wątki typu "pomóżcie!!! , o kurcze !!! , zobaczcie , ale fajnie , ale głupio itp" mnie np.wqr**ają i nie potrzebnie tracę czas na ich czytanie mimo że sprawa radarów mnie np.nie interesuje
CRUISER / 2004-08-22 17:00:38 /
U niektórych już modyfikują karmniki. Pewnie niedługo i u nas...
Ramboost / 2004-08-23 10:28:15 /
hahahahhah
Dobre. Uśmiałem siępo pachy... :-P
Mam pytanko, może ktoś się bedzie znał na przepisach: Przysłano mi zdjęcie wczoraj tj. 19.02.2005r. z fotoradaru. Na ograniczeniu 40 miałem 64. Wykroczenie poopełniłem 11.01.2005r., czyli minęło 5 tygodni. Czy jest jakis ustawowy termin w którym straż miejska musi przesłać mi zdjęcie np. 30 dni czy mogą to zrobić nawet po pół roku????? Bo mam taka nadzieje, że jest jakis okres po którym w razie nie przesłania mi zdjęcia Straż miejska bedzie mogła sie bujać. A tak poza tym to ile jest za przekroczenie o 24 km/h mandatu.
Miałem taką samą sytuację. Po 30 dniach nie ma możliwości wystawienia mandatu. Pozostaje tylko sprawa sądowa i wyrok. Ale czemu Ci to przysłali to nie wiem... Mnie wezwano na komisariat i jakieś przygłupawe babsko zaczęło na mnie jadaczkę wydzierać. Ale może coś się zmieniło, było to rok temu. Może liczą, że zapłacisz.
Hrabia® / 2005-02-19 11:22:47 /
hej.. jeśli nie przyślą w ciągu 30 dni to sprawa idzie do sądu.. a tam oprócz zapłaty za mandat dochodzą jeszcze koszty rozprawy.. :(( jeśli Tobie przysłali fotkę po tym okresie i chcą jeszcze wystawić mandat to raczej go przyjmij :)) później może być nieco gorzej :)
Trójkąt / 2005-02-19 11:57:01 /
Moje koszty wyniosły 50 zł. Plus 300 grzywny of course. Sąd nie przyznaje punktów karnych i jest to lepsze rozwiązanie dla miłośników gry w "24".
A wykroczenie - 113 na 70.
Hrabia® / 2005-02-19 12:11:39 /
64 na 40 to chyba jakies 200 bedzie jak nie lepiej :P
pozdro
Zakrzak! / 2005-02-19 14:13:07 /
Nie było tak żle. Dostałem 100PLN i 4pkt. Ale nie mam najmniejszego zamiaru zapłacic wcześniej niż za pół roku.
Do dnia dzisiejszego nie zapłaciłem. W grudniu przyszło pierwsze wezwanie z US. Czy jak uda mi się przeciagnąć jeszcze z miesiąć - mina trzy lata od wystawienia to mandat sie przedawni. Żeby nie było to zapłace jakiś młodszy. Kuwa w styczniu dostałem juz 2 i dzisiaj znowu flash ze skrzynki shit!!!
Czy jak uda mi się przeciagnąć jeszcze z miesiąć - mina trzy lata od wystawienia to mandat sie przedawni.?????????
Zapomniałęm o znaku zapytania:)
A przypadkiem do tego rodzaju roszczeń nie jest termin 10 lat ? To tylko tak mi coś po głowie świta
Grzesiek_Rudy / 2008-01-23 20:26:53 /
Zgadza się, mandaty to nie 3 lata :) Ściągną Ci ze zwrotu podatku, albo komornik przyjdzie. Do znajomych przylazł bardzo szybko.
Hrabia® / 2008-01-23 20:29:48 /
Do mnie też przyszło, ale wezwanie do komornika po niecałych 3 miesiącach
Zawada1 / 2008-01-23 21:19:00 /
Jade wczoraj,a tu halt! Zatrzymalo mnie dwoch panow w bialych czapkach.Powod zatrzymania? Nie swieci jeden reflektor.Pomimo ze usunalem usterke przy nich, to i tak sprzedali mi kawalek papierka za 100 pln+ 2 punkty. Przyjechalem do domu, sprawdzilem w taryfikatorze, i okazalo sie ze mnie udupili za jazde bez swiatel.
granadabus / 2008-01-23 21:41:11 /
Przecież wręczając mandat muszą podać powód wręczenia, napisany zresztą na kwitku, więc skąd zdziwienie?
Młody_wFe / 2008-01-24 06:53:11 /
Nie mają prawa ukarać mandatem, jeśli usterka zostanie usunięta przy nich, na miejscu.
a gdzie tak napisane? bo dobrze to wiedzieć.
bobik liil / 2008-01-24 10:29:08 /