Przy zakupie zleciłem montaż instalacji gazowej do samochodu, więc zanim go kupiłem już faktycznie instalacja w nim była. Ponieważ instalacja była źle założona to poszedł katalizator.... po bojach z serwisem założyli nowy ponoc na swój koszt(niewielki 3000złotych -:)) teraz w cylindrach jest rozrzut ciśnienia rzędzu 2.2, więc ponoć konieczna jest wymiana zaworów...... znów ten sam rząd wielkości.... Teraz już usłyszałem że nie mam co liczyć na gwarancje, bo mam gaz a ten mnie takowej pozbawia...... Czy ktoś miał podobny problem??? A może wiecie jak to rozwiązać nie ciągając się po sądach.....
jano / 2004-07-19 16:11:05 /
Wymień na własny koszt :-P
hahaha :D gwarancja na capri czy innego starego forda :D hehe trzeba by się w czasie cofnąć o jakieś 20-30 lat i wtedy ubiegać o naprawę gwarancyjną :D
kolega chyba pomylił forum capri z forum fokus-plastic :))
tak więc obawiam się że pomocy u nas nie uświadczysz bo na nasze auta gwarancja wygasła jakieś 20 lat temu :))
Trójkąt / 2004-07-19 16:25:14 /
Albo i więcej. W moim wygasła jak miałem 9 miesięcy :-)
JΒ / 2004-07-19 16:27:14 /
a w moim wygasła, zanim się urodziłem :)
♠Zoggon♠ / 2004-07-19 16:44:10 /
Ja miałem podobny problem - jak odebrałem moje MK1 z salonu to po tygodniu użytkowania zapełniła mi sie popielniczka (używałem tylko markowych papierosów LuckyStrike), więc poszedłem do autoryzowanego serwisu żeby ją wymieniono w ramach gwarancji. Niestety okazało się że FORD zaleca jedynie stosowanie wyrobów maki Marlboro i nie ponosi odpowiedzialności za wady powstałe w wyniku kożystania z zamienników innych firm. Cała ta sytuacja tak mocno mnie zirytowała że poszedłem do salonu obok i kupiłem DAEWOO LANOS 1.6 v16 SX z LPG w koloże wozu strażackiego, a Capri postanowiłem złomować gdyż nie było mnie stać na pogwarancyjną wymiane popielniczki na własny koszt. ;)
Ta strona NAPRAWDĘ nazywa sie CAPRI.PEEL - być może niektórzy szukają w tym jakiejś ściemy bo to w końcu mało prawdopodobne żeby była poświęcona starym fordom - i z tąd pojawiają sie takie wątki, a może po wpisaniu w google "FOCUS LGP" jest to pierwsza strona którą znajduje wyszukiwarka? Warto by było to sprawdzić bo skoro po wpisaniu słowa "kretyn" pojawia sie nam strona "Posel: Andrzej Lepper"
to ja bym nie chciał żeby Capri było motoryzacyjnym Lepperem ;(
POZDRO
QRA MK1 / 2004-07-19 17:54:40 /
a moja gwarancja na caprika wygasla 5 lat wczesniej zanim sie urodzilem...i co mam teraz zrobic??
aha jeszcze jedno slyszalem ze ford daje dorzywotnia gwarancje np. na zawieszenie w granadzie...wiec jak to mozliwe ze musialem wymienic fabryczny sworzen po bagatela 586tys km...albo i lepiej:) i niespelna 21 latach exploatacji...to skandal...pomózcie mi gdzie mam to zglosic???....:-D
eh..gdybym kupil dajewoo nie mialbym tego problemu...buhahah:)
Zakrzak! / 2004-07-19 18:18:57 /
LITOŚCI MK miesiac kwarantanny dla nowo zalogwanych na dostep do forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....:-D
Zakrzak! / 2004-07-19 18:21:47 /
Zakrzak!, znowu zapomniałeś naoliwić klawiaturę :P
JΒ / 2004-07-19 18:25:04 /
Tu mi się odechciało śmiać, więc zamieszczę tylko linka do miejsca na forum, gdzie już się wypowiadałem na ten temat: http://www.capri.pl/forum/3e53ee185a585#40b32ee1c5a3c
Rafał L. / 2004-07-19 19:10:11 /
Ty "JANO" napisz czy wogóle to coś z problemami -jeżdżące to FORD.
Bo jak nie to baj baj baj....
Piotrek Ł....vel Kankkunen / 2004-07-19 19:45:51 /
mooy kOOMPel miaL pOdobnyy TraBool; dO TwoJeGO,JaK siE TSZepal Pszy kOmpie To mOO siE MonITor zAchlapAL i NIE Hdzieli Moo GfarNncji Oznadz
gumis / 2004-07-22 22:41:31 /
z tego co tu napisales....to wynika ze problem pojawil sie w zwiazku z zalozeniem instalacji gazowej, jezeli ona jest przyczyna (wylaczna) usterek-mozesz powalczyc! Problem z tym , ze zle sformulowales swoje pytanie, bo nikt o zdrowych zmyslach nie wystawi Ci gwarancji na 20 letni samochód,zreszta nie ma takiej potrzeby,jednyne co mozesz reklamowac, to instalacje gazowa i zadac naprawienia szkody wywolanej wadliwym zalozeniem instalacji. Przeczytaj jeszcze dokumenty gwaracyjne, moze zawarte sa tam jakies wskazowki co do terminu gwaracji....
Lex / 2004-07-27 15:56:49 /