logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » ? » brak gwaracji na samochód po założeniu instalacji poprzez ASO??!!!

brak gwaracji na samochód po założeniu instalacji poprzez ASO??!!!

Przy zakupie zleciłem montaż instalacji gazowej do samochodu, więc zanim go kupiłem już faktycznie instalacja w nim była. Ponieważ instalacja była źle założona to poszedł katalizator.... po bojach z serwisem założyli nowy ponoc na swój koszt(niewielki 3000złotych -:)) teraz w cylindrach jest rozrzut ciśnienia rzędzu 2.2, więc ponoć konieczna jest wymiana zaworów...... znów ten sam rząd wielkości.... Teraz już usłyszałem że nie mam co liczyć na gwarancje, bo mam gaz a ten mnie takowej pozbawia...... Czy ktoś miał podobny problem??? A może wiecie jak to rozwiązać nie ciągając się po sądach.....

jano / 2004-07-19 16:11:05 /

Wymień na własny koszt :-P

Koniu Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-07-19 16:22:52 /

hahaha :D gwarancja na capri czy innego starego forda :D hehe trzeba by się w czasie cofnąć o jakieś 20-30 lat i wtedy ubiegać o naprawę gwarancyjną :D

kolega chyba pomylił forum capri z forum fokus-plastic :))

tak więc obawiam się że pomocy u nas nie uświadczysz bo na nasze auta gwarancja wygasła jakieś 20 lat temu :))

Trójkąt Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-07-19 16:25:14 /

Albo i więcej. W moim wygasła jak miałem 9 miesięcy :-)

/ 2004-07-19 16:27:14 /

a w moim wygasła, zanim się urodziłem :)

♠Zoggon♠ Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-07-19 16:44:10 /

Ja miałem podobny problem - jak odebrałem moje MK1 z salonu to po tygodniu użytkowania zapełniła mi sie popielniczka (używałem tylko markowych papierosów LuckyStrike), więc poszedłem do autoryzowanego serwisu żeby ją wymieniono w ramach gwarancji. Niestety okazało się że FORD zaleca jedynie stosowanie wyrobów maki Marlboro i nie ponosi odpowiedzialności za wady powstałe w wyniku kożystania z zamienników innych firm. Cała ta sytuacja tak mocno mnie zirytowała że poszedłem do salonu obok i kupiłem DAEWOO LANOS 1.6 v16 SX z LPG w koloże wozu strażackiego, a Capri postanowiłem złomować gdyż nie było mnie stać na pogwarancyjną wymiane popielniczki na własny koszt. ;)
Ta strona NAPRAWDĘ nazywa sie CAPRI.PEEL - być może niektórzy szukają w tym jakiejś ściemy bo to w końcu mało prawdopodobne żeby była poświęcona starym fordom - i z tąd pojawiają sie takie wątki, a może po wpisaniu w google "FOCUS LGP" jest to pierwsza strona którą znajduje wyszukiwarka? Warto by było to sprawdzić bo skoro po wpisaniu słowa "kretyn" pojawia sie nam strona "Posel: Andrzej Lepper"
to ja bym nie chciał żeby Capri było motoryzacyjnym Lepperem ;(
POZDRO

QRA MK1 / 2004-07-19 17:54:40 /

a moja gwarancja na caprika wygasla 5 lat wczesniej zanim sie urodzilem...i co mam teraz zrobic??
aha jeszcze jedno slyszalem ze ford daje dorzywotnia gwarancje np. na zawieszenie w granadzie...wiec jak to mozliwe ze musialem wymienic fabryczny sworzen po bagatela 586tys km...albo i lepiej:) i niespelna 21 latach exploatacji...to skandal...pomózcie mi gdzie mam to zglosic???....:-D

eh..gdybym kupil dajewoo nie mialbym tego problemu...buhahah:)

Zakrzak! Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-07-19 18:18:57 /

LITOŚCI MK miesiac kwarantanny dla nowo zalogwanych na dostep do forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....:-D

Zakrzak! Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-07-19 18:21:47 /

Zakrzak!, znowu zapomniałeś naoliwić klawiaturę :P

/ 2004-07-19 18:25:04 /

Tu mi się odechciało śmiać, więc zamieszczę tylko linka do miejsca na forum, gdzie już się wypowiadałem na ten temat: http://www.capri.pl/forum/3e53ee185a585#40b32ee1c5a3c

Rafał L. Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2004-07-19 19:10:11 /

Ty "JANO" napisz czy wogóle to coś z problemami -jeżdżące to FORD.
Bo jak nie to baj baj baj....

Piotrek Ł....vel Kankkunen Dokładna lokalizacja na mapie / 2004-07-19 19:45:51 /

mooy kOOMPel miaL pOdobnyy TraBool; dO TwoJeGO,JaK siE TSZepal Pszy kOmpie To mOO siE MonITor zAchlapAL i NIE Hdzieli Moo GfarNncji Oznadz

gumis / 2004-07-22 22:41:31 /

z tego co tu napisales....to wynika ze problem pojawil sie w zwiazku z zalozeniem instalacji gazowej, jezeli ona jest przyczyna (wylaczna) usterek-mozesz powalczyc! Problem z tym , ze zle sformulowales swoje pytanie, bo nikt o zdrowych zmyslach nie wystawi Ci gwarancji na 20 letni samochód,zreszta nie ma takiej potrzeby,jednyne co mozesz reklamowac, to instalacje gazowa i zadac naprawienia szkody wywolanej wadliwym zalozeniem instalacji. Przeczytaj jeszcze dokumenty gwaracyjne, moze zawarte sa tam jakies wskazowki co do terminu gwaracji....

Lex / 2004-07-27 15:56:49 /