Może wiecie co się stało z Ford'em Vedette, który był jakiś czas temu na sprzedarz? Taki z szopy do remontu w kolorze zielonym. Był na Allegro jakieś rok temu
Kupil go Tymon ze skarzyska, a gdy okazalo sie ze to lupa sprzedal dalej. W pierwszym okresie po zakupie byl zachwycony a potem mniej.
Classmobile / 2010-10-07 01:35:40 /
a nie wiesz kto to dalej kupił i czy da się z tego, co pozostało u nowego właściciela coś jeszcze zrobić?
Da sie, ale jest to ekonimicznie nieuzasadnione. Btw to auto jak jest dobre to jest slabe, brzydkie i w opcji innej niz totalna zmota raczej bez sensu.
Classmobile / 2010-10-07 12:06:03 /
A silnik wogóle działa? Na czym polega bezzasadność remontu? Że się nie opłaca? Nie wiem, bardzo mi się podoba, jest bardzo oryginalny, a jak by nie dało się uruchmić silnika, to włoże jakąś V6 i po zawodach. Po prostu oczarowały mnie te drzwi, małe V8 i to, że jest niepowtarzalny
ej, ale dajcie jakąś fotę dla postronnych, żeby wiedzieli o czym ta nawijka ;D
amator liil (EM) / 2010-10-08 05:18:56 /
.
Przeczytaj sobie ile to male v8 ma mocy i jako cos na ksztalt dobrej rady dodam ze lepiej abys oczarowal sie czyms innym.
Classmobile / 2010-10-08 10:35:47 /
Żeby to jeszcze był ten coupe - przedmiotowy wózek, w który ubrał się niegdyś Tymon to czterodrzwiowy fastback - toczka w toczkę sowiecka Pobieda.
http://images.forum-auto.com/mesimages/261220/Ford%20Vedette.jpg
http://images.forum-auto.com/mesimages/414929/FordVedette-1+.jpg
Drugi obrazek przedstawia auto w podobnym stanie jak to ze Skarżyska
PS. Swoją drogą pytanko-prośba do Mitycznego MK. 26 kwietnia 2009 podesłałem Ci materiał o francuskich Fordach 1945-56 w celu rozszerzenia tabelki z historią europejskich Fordów (dotąd obejmującą Niemcy i Anglię). Nie dotarł czy mam go jakoś zmodyfikować?
Pozdreaux.
KRK 4m / 2010-10-08 10:43:36 /
eee no to brzydal i do tego strucel ;D
amator liil (EM) / 2010-10-08 22:25:49 /
A mi się podoba właśnie jego styl. Czy to samo powiesz właścicielowi Oldsmobila Delty 88 z lat '50- przecież można sobie kupić GAZ'a i wygląda prawie tak samo, a jest 5x tańszy. Właśnie te szczegóły są najlepsze- drzwi otwietające się jak stodoła, dolnozaworowe 8 garów. Może i jest słaby, ale od zap********a są inne auta, a tym się fajnie toczysz, a pod maską fajnie brzmi. Poza tym można z niego zrobić fajnego hot-rod'a, customa i w tym celu bym go kupił
...................i w opcji innej niz totalna zmota raczej bez sensu.
Classmobile Wyślij wiadomość Zdjęcie w profilu / 2010-10-07 12:06:03 /
Jak to zmotasz i zglebisz bedzie w pyte.
Classmobile / 2010-10-09 21:30:54 /
no właśnie bardzo chciałbym! Masz kontakt do obecnego właściciela? Czy wogóle chciałby to oddać?
Dzwon do Tymona, on ci na pewno chetnie pomoze. Nie wiem do kogo to trafilo. Mozesz powolac sie na mnie.
Classmobile / 2010-10-09 21:49:20 /
wyślij mi na priv numer do tymona jak możesz.
Panowie w Radomiu stoi vedette takie jak miałem bez kwitów i silnika niezła baza na projekt namiary na priv