Sygnalizuję istnienie takowego problemu - wyszukiwarka umożliwia przeczesanie wszystkich postów na forum oraz treści wszystkich ogłoszeń. Natomiast nie ma mechanizmu przeszukującego komentarze do ogłoszeń. Kilka dni temu ktoś w komentarzu do jakiegoś ogłoszenia zaproponował wymianę czegoś (co mnie zupełnie nie interesowało) na silnik Zetec 1.8 130 PS.
Dziś u znajomka ujrzałem taki motorek 'na wydaniu' i chciałem odnaleźć owego potencjalnego nabywcę. Niestety wklepania haseł 'Zetec, zeteca, zeteka, zetek' nie dało rezultatu ani na forum, ani w ogłoszeniach.
Jeśli ten post czyta ktoś, kto pamięta gdzie to znaleźć albo kto owego Zeteca szukał, to proszę o namiar. A wodzom stronki melduję istnienie jednego z już bardzo nielicznych felerów różniących capri.pl od wymarzonego ideału :)
Pozdreaux.
KRK 4m / 2010-05-20 11:26:17 /
Konar chyba chciał Zeteca.
m.kozlowski / 2010-05-20 11:27:26 /
Też mi się tak wydawało, ale wlazłem również na konto Tomka i jest zero znalezisk w jego ostatnich ogłoszeniach, komentarzach i postach na forum ...
Pozdreaux.
KRK 4m / 2010-05-20 11:31:33 /
Tak, to ja szukałem Zeteca 1.8/130 :)
Nic nie znalazłeś u mnie na koncie bo gaźnik, w którego ogłoszeniu o tym pisałem w końcu się sprzedał i ogłoszenie usunąłem...
Konar / 2010-05-20 12:55:29 /
Niby tak, ale... ogłoszenie Zapka o sprzedaży Zeteca, usunięte w lipcu 2009, nadal się pojawia gdy w wyszukiwarce ogłoszeń wklepiesz słowo 'Zetec'. A pojawia się dlatego, że owo słowo 'Zetec' było w treści ogłoszenia, a nie w komentarzu doń. Oczywiście ogłoszenia już nie widać, wali po oczach czerwony napis "usunięte", ale przynajmniej wiadomo, że Zapek rok temu taki motor oferował. A u Ciebie ani śladu, bowiem słowo 'Zetec' pojawiło się w komentarzu do Twojego ogłoszenia o sprzedaży gaziora, a nie w jego treści.
Dlatego, Wysoka Komisjo, wnoszę jak na wstępie - chodzi mi o to, aby komentarze do anonsów także były archiwizowane pod kątem występujących w nich słów.
Pozdreaux.
KRK 4m / 2010-05-20 14:57:57 /
No racja - nie byłoby to głupie. Zwłaszcza, że komentarze do ogłoszenia tak jak treść ogłoszenia też zostają w bazie (nie są usuwane przu usunięciu ogłoszenia). I dosyć proste w implementacji na moje oko.
A tak BTW to co z tym zetekiem?
Konar / 2010-05-20 15:16:47 /
A ja bym zaproponował dodanie funkcji: "Dodaj ogłoszenie do obserwowanych" lub coś w tym stylu. Potem wchodząc do swojego konta można by szybko odnaleźć pożądane ogłoszenie.
Gurden / 2010-05-20 16:51:36 /
Wiem gdzie jest do wzięcia za "czapkę gruszek" Zetec 1,8 RQB (130ps) z natryskiem na denka. Konar wiesz jak mnie znaleźć :P
Pe®ana / 2010-05-21 09:49:30 /
Tja... był szybszy - masz więc już odpowiedź i kontaktuj się z Peraną. To w końcu u jego kumpla ten Zetec leży :)
Pozdreaux.
KRK 4m / 2010-05-21 11:53:33 /
Perana, mail poszedł :)
Konar / 2010-05-22 14:12:05 /