Jak co roku zapraszam do Szamotuł. Tym razem są to Dni Europy obchodzone co cztery lata. Zlot Capri połączony będzie ze zlotem Harleyów i innych motocykli, także impra zapowiada się rewelacyjnie. Spotykamy się w sobotę na przedmieściach Szamotuł (od strony Pniew) o godzinie 10:00 na placu starej cukrowni, gdzie zmontujemy kilka konkurencji.
Przywita nas pan z grochówką i będzie się cieszył z utargu:
Później udamy się (ok.15 km) ratować Czerwonego Kapturka z łap złego wilka w Stobnickim Parku Wilków: www.wolf.wild.art.pl
Popołudniu odbędzie się parada na stadionie samochodów i motocykli, a następnie udamy się na wspólne ognisko połączone z koncertem paru grup rockowych. Gwiazdą oczywiście będzie znany wszystkim: MISLEAD. Tam również będziemy spać (zabrać namioty, a kto nie ma to śpi u kogoś bądź w aucie). Prąd i sanitariaty zapewnione. Impreza trwać będzie do rana...
...a rano koło 11:00 jak promile wyparują przestawimy samochody i motocykle na plac koło krytego basenu, coby ludziska poprzeglądały się w chromach. W tym czasie można skorzystać z chlorowanej wody, bądź pościgać się z kosiarką do trawy:
Około godziny 14:00 chętni i sianoscy (40,00 PLN za pól godz.) pojadą na Wielkie Quadowanie, które odbędzie się w pobliskich lasach. Proszę o podanie ilu będzie chętnych na quady, ponieważ muszę zarezerwować maszynki. Cały czas w mieście trwać będą różne imprezy, także każdy coś dla siebie znajdzie. Zapraszamy!!!
Czołg PCK / 2004-04-30 21:58:30 /
Jakby coś się pozmieniało to będę informować. Pozdrawiam.
Czołg PCK / 2004-04-30 22:03:27 /
Postaram się zaoszczędzić trochę środków płatniczych i w końcu się zjawić na zlociku:)Jeśli oczywiście niebędzie zbytnio szpecić pięknego widoku capri...grandzia z przednim prawym błotniczkiem w kolorze czarnym:)
gilmor / 2004-05-01 02:18:24 /
Kto mi pożyczy swój zabytkowy pojazd na 15 maja? Bo inaczej pojadę Corsą albo Toyotą... ;)
Może ktoś nie będzie miał czasu albo nastroju, a auto warto pokazać w Szamotułach...
Hrabia® / 2004-05-03 10:33:57 /
P0znań, przynajmniej z naszej strony bedzie jak zwykle ;)
Standartowo bedzie Trophy ze Szczecina.
Nic więcej nie trzeba dodawać.
Trophy / 2004-05-04 00:51:58 /
argh :/ a wkońcu chciałem sie pojawić w szamotułach , i co ?? i jak zwykle dupa :( wygląda na to że w tym roku będe tylko w miedzianej. ehh... pozostaje miec nadzieje ,że w przyszłym roku ...
no wybieramy sie i qadowac tez chcemy :)
Maciasek_3M / 2004-05-04 09:59:00 /
jeszcze dagna i ja :)
dagna / 2004-05-04 11:32:37 /
hmm , co dwie dagny to nie jedna buahahhaha :)
ups... niejedna
My na 100%!!!!
pabllo&kulka / 2004-05-04 12:42:05 /
ja pewnie też, nie wiem czy sam ale dojadę choć na 1 dzień, chyba że wieczór będzie tak udany jak na SO, no to wtedy trudno mi będzie wyjechać :)
Mati_Poznan / 2004-05-04 13:04:09 /
Ja też postaram się być jeśli tylko autko mi na to pozwoli ;)
Piotrek PCK / 2004-05-04 14:25:41 /
jesli Macias mnie zabierze;)
Hoover 3M / 2004-05-04 16:44:16 /
SZYKUJ SIE HOOVERO BAJERO ;>
Maciasek_3M / 2004-05-04 17:18:29 /
witam,
jestem tu od jakiegos roku chyba, robie cały czs taunusa, niestety lakeirnik chwilowo zwolnił i jz miałem jezdzic a tu dupa i niemoge przyjechac swoim autem- jestem z Poznania), czy moge wpasc na spotkanie i sie poznac z wami najlepiej gdzies gdzie szie spotykacie jako grupa caprikowcow, przyjade fordem ale moendeo a nie taunim ale juz na kolejne spotkania pewnie bede mykał taunusem wiec jesli mnie wpuscicie to chetnie przyjade ,
grzech / 2004-05-04 18:17:29 /
Luz, ja tez "kuleję" różnymi cudami na kółkach i jakoś jeszcze nikt mi środkowego palca nie pokazał. Nie masz się co łamać, staniemy z boczku.
Oczywiście też się "doturlam" do Szamotuł na sobotę.
pzdr
Hrabia® / 2004-05-04 20:19:26 /
Dzięki projektowi cOke i mojej feldze będą naklejki. Coś w tym stylu:
Czołg PCK / 2004-05-06 00:13:28 /
Informacja odnośnie noclegu: udostępniono nam dwa duże pomieszczenia do spania, co by namiotów na jedną noc nie rozbijać, chyba że ktoś woli kontakt z naturą. Proszę zabrać tylko materace, ponieważ łóżek tam brak.
Czołg PCK / 2004-05-11 21:35:24 /
o fajnie
a ile ta przyjemnosc kosztuje?
Jabol / 2004-05-12 02:58:12 /
Spanie za friko....
Czołg PCK / 2004-05-12 08:12:16 /
No dobra, to ja krótko i na temat.Nie załapałem się na konwój z Poznania do Konarzyn, więc może teraz się załapię? Czy Poznań robi jakieś spotkanko przed wyjazdem do Szamotuł czy każdy sobie...?? Jak miło mi znów to napisać: JA NA 100% !! :-))) Mam nadzieję, że Młodemu auto nie odmówi posłuszeństwa,to będziemy w 2 auta.
Witam!!!
A kto jedzie z Wawki i okolic?
Jezeli tak to: kiedy, gdzie i o ktorej start?
P/S
Ja nic nie mowie, tym razem nie zapeszam.
Pozdrawiam Bombi
Czołgi załatwcie u jakiegoś szamana lepszą pogodę bo prognoza jest marna .Moje kobietki to straszne zmarźlaki i upada w nich entuzjazm związny z wyjazdem ;-(
bogdanw / 2004-05-13 11:55:17 /
milo, jak zrobimy konwój to pierwsi beda do szamotuł wjezdzac, a ostatni z poznania ruszac ;)
bogdan, na SO2004 zapowiadali 3 dni deszczu i burz, i tez im nie wyszło ;)
bedzie dobrze, przybywac! :)
Please jakaś mapka coby nie błądzić do miejsca zbiórki, niebieski pojedzie z Poznania, albo krootki opis jak dojechać. HURRRA NARESZCIE NAKLEJKI :) Jaka ktoś z Poznania to się jednak można zgadać, oczekiwać propozycji.
Mati_Poznan / 2004-05-13 12:14:02 /
ja jade z poznania i tez niewiem jak trqafic, mozemy sie umowic jakos ja bardzo chetnie, i faktytcznie mapka jakas byle jaka albo wytyczne jak trafic do tej cukierni,
g.p
grzech / 2004-05-13 13:44:46 /
http://www.szamotuly.pl/plan_miasta.htm
i z tego co mi wiadomo i kojaze, to ul. wojska polskiego, tam gdzie hotel i parking naprzeciwko ogródków działkowych :)
pozdrawiam
Wita Was... Czołgowa Szkoleniowa!
Dopiero co wróciłam ze szkolenia znad morza,a mój mąż widzę czasu nie marnował - spisał się chłopak na medal!
Czołgistka / 2004-05-13 18:04:31 /
A może Poznań ruszy kolumną?! Zawsze się można spotkać na Orlenie w Przeżmierowie ok. 8.30...
Hrabia® / 2004-05-13 19:09:35 /
dobra to jest pierwszy chetny czyli ja!
grzech / 2004-05-13 19:58:18 /
8.30?!?!?! Zieeeew, nie żartujcie ;) a tak poważnie to jak najbardziej jestem za.
Piotrek PCK / 2004-05-13 20:41:20 /
Dobra, to gdzie dokładnie jest ta stacja? W Poznaniu czy za- w jakiejś wiosce? I jak się na nią kierować jadąc w Wrocławia? Pozdro.
CoKE: nie musimy jechać jednym pasem. Możemy zająć wszystkie ;))
Niedalej jak 2dni temu holowałem Młodego i jechaliśmy pod prąd- przy jadących samochodach- było super!
no włąsnie ktora to stacja- konkretnie prosze bo niebedzie czasu na szukanie, Przezmierowo jest duze moze lepiej jakas stacja przy głownej tej 4 pasmowie? chyba ze ten orlen to jest ten koło MCdonalda to wtedy faktycznie łątwo bedzi etrafic,
g.p
grzech / 2004-05-14 14:28:36 /
dobra panowie i miłe Panie, jest juz ta godzina ze trzeba ustalic czy siepsotykamy czy nie na tej stacji, jak nie ma widcej chetnych to mozemy sie spotkac w trzech ktorzy sie tu wpisali i w trojke posunac, ja moge byc bez problemu tylko sprecyzujmy stacje,
g.p
grzech / 2004-05-14 21:46:41 /
OK, za późno dziś wróciłem z pracy i nie dopilnowałem sprawy - sorry.
KAŻDY "GRZEJE" W SWOIM NIEPOWTARZALNYM TEMPIE, CZASIE I TOWARZYSTWIE! A myślałem o tej stacji koło giełdy, na ul Rynkowej...
Hrabia® / 2004-05-14 22:23:55 /
Proponuję zaopatrzyć się w parasolki. Pogoda na sobotę w Szamotułach: 9:00 do 14:00 - brak opadów, 14:00 do 18:00 opady deszczu, 18:00 do końca niedzieli - brak opadów! Suma sumarum, jak przyjedzie MISLEAD będzie pogoda! Ognicho zapewnione. Ale za to niedziela, ale za to niedziela, będzie cała dla Nas!!! (jeśli chodzi o opady). Wycieczka do "Wolfpark" w niedzielę!!! A Quady po wilkach!!!
Czołg PCK / 2004-05-14 23:09:49 /
No Dobra Grzech, ale jak pisałem o konwoju,to sądziłem że ustalicie jakąś stację, a nie zapytacie reszty która to ma być.Przecież to WY jesteście z Poznania,a nie ja. Mi by wystarczyło info typu: 8.30 STOP pierwsza stacja benz.koncernu.... za Poznaniem w stronę Szamotuł STOP droga krajowa nr.. STOP. I tam byśmy się spotkali. A tak... :(( Dupa nie konwój.
Capri III 2.8 i Capri II 2.0v6 właśnie wyjeżdzają z Poznania i kierują się do Szamotuł.
Albi_Poznan / 2004-05-15 12:32:03 /
ehh... szkoda a tak sobie obiecywałem w zeszłym roku po relacji ze zlotu, że w tym przyjade ... i dupa :(
Sorry Milo, konwój spełż na niczym ,next time będzie git.
Hrabia® / 2004-05-15 17:38:17 /
Jest oki, teraz trwa impreska, śpiewy, było plenie laka, obroty na skrzyżowaniu 180 st, obecnie turniej w pinponga
Jutro wiele ciekawych atrakcji :
- 10.00 basen, bombelki, zjeżdzalnia
- oglądanie wilków
- około 14.00 zdjęcie grupowe
- Kuady
ci co mogą niech startują zapowiada się niezła zabawa, niestety z braku czasu nie mogłem być do jutra - bardzo tego żałuję.. strasznie :(
Albi_Poznan / 2004-05-16 00:43:50 /
DZIĘKI WSZYSTKIM ZA PRZYBYCIE I WSPÓLNĄ ZABAWĘ!!! JESTEŚCIE WSPANIALI!!! SZKODA, ŻE POGODA W SOBOTĘ NIEDOPISAŁA. Coke: zrobisz relację jak zawsze???
Czołg PCK / 2004-05-16 22:55:41 /
Juz myslałem, że nie spytasz ;) jak ktos ma wiecej zdjec prosze o kontakt na maila :)
ja byłem pierwszy raz i tylko w charakterze obserwatora ale i tak mi sie [podobało, fajna wiara no i te fury..... szkoda gadac, trzeba wpasc, mam nadzieje ze niebawem złoze auto do kupy i tez bede wpadał,
p.s czołg, zazdroszcze ze jestes z kobietą, ktora podziela twoje zainteresowania!
grzech / 2004-05-16 23:01:02 /
Było super, dzięki Czołg za organizacje :-) trochę zdjątek tutaj http://www.icpnet.pl/~peter14/szamotuly.exe
p.s. przepraszam wszystkich którzy mieli wątpliwą przyjemność jazdy za moją lokomotywą ;D
Piotrek PCK / 2004-05-16 23:27:58 /
Ups, coś mam pokrochamlone z loginem i kontem/kontami, ten post wyżej jest mój, jak by co ;D
Piotrek PCK / 2004-05-16 23:32:14 /
juz w domku:)
tutaj nasz zbior fotek:
http://www.hbz.pl/~ciukes/szamotuly/
dzieki jabole za przewoz;) dzieki czolg za organizacje i swietny weekend. dzieki wszystkim za wspaniale towarzystwo:)))))
Nikolka & Ciukes
Nicoll / 2004-05-16 23:42:39 /
Witam!!!
Ja tez dotarlem, ale zebym sie swietnie bawil tego nie napisze :( bylem padniety po
dluuuuugiej wyboiscie - awaryjnej drodze z Wawki.
(nie bede pisal co sie dzialo, ale z tego powodu musialem sie zebrac skoro swit, zeby doprowadzic samochod zony do ladu :)
Poznalem kilka osob, zjadlem kaszanke, pogadalem, przespalem sie i bez pozegnania ( bo spaliscie) popedzilem walczyc z przeciwnosciami losu.
Pozdrawiam Bombi
P/S
Cale szczescie ze nie jechalem Caprakiem, w drodze do Wawki mijalem 8 kontroli drogowych.
Zlapalismy tylko 1 mandat.
Generalnie dlamnie wyjazd to totalna porazka.
Ale na nastepny przyjade w innym celu :)
Takie życie Bombi. Nam pogoda nie dopisała w sobotę i parę tematów padło. Ale nie załamujmy się!!! Jutro będzie lepiej!!! Z tego co opowiadałeś, to faktycznie klapa na resorach. Żal d..pę ściska! NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ!!!
Ps.: To dlatego, że Caprikiem nie byłeś!!! Pozdrawiam!!!
Czołg PCK / 2004-05-17 11:13:40 /
dzieki czolgi za zlota!!!! za pogode to macie wp...;) czolgowa niestety nie sprobowalam twojej salatki :( ale mysle ze na jakas inna sie zalapie :)
nasze fotki ze zlotu sa tu http://hoth.amu.edu.pl/~ksek/fotki/ plik "1024.zip"
ps. tylko nie sciagac jeszcze, bo wrzucam, a osiol zamula wiec wolno idzie :(
pozdro dla wsyztskich, ktorzy byli i tych, ktorzy mieli byc, a nie przyjechali (wiadomo o kogo chodzi :P )
Witam!!!
To co bylo w drodze na Szamotuly to pikus.
Dopiero po powrocie sie zaczelo ;(
Spoko ja nie z takich co sie poddaja :)
A tak w ogole dzieki za wszystko, choc skozystalem tylko z podlogi :)
No i Bialemu za uraczenie mnie browarkiem.
No ale jadac Caprakiem to raczej bym nie dojechal, deszcz jak siemasz cala droge a ja na zimowkach, zreszta do tej pory ;(
No i te kontrole drogowe tez wyssaly by z mojej osoby pare kredytowych, znajac mojego pecha :))))))
Pozdrawiam Bombi
No to jeszcze mała panorama na parking http://www.icpnet.pl/~peter14/parking.jpg
Piotrek PCK / 2004-05-17 12:31:21 /
No i w sobotę też byliśmy - pogoda dopisała - organizatorzy też wielkie DZIĘKI.
Albi_Poznan / 2004-05-17 16:19:55 /
No to teraz wielkie dzięki z Wrocławia:) Pogoda była super, humory wszystkim dopisywały, basen pierwsza klasa.. no i oczywiście atrakcje podczas noclegu:)) Nie wspominając o wilkach, które Gosia np wspomina najczęściej. Taką atrakcję będzie naprawdę trudno powtórzyć. Czołgi! organizacja na najwyższym poziomie! Duuuża buźka. Może następnym razem już moją poskładaną Caprychą..
czekac ludzie zaraz bedzie relacja to sie napiszecie!!
Hrabia, konwój był, ale w drogę powrotną. I wyglądał super!
wielkie dzięki dla Czołgów
mimo pogody było super
pod adresem
http://www.gunia.neostrada.pl
jest kilka zdjęć z Szamotuł (także w zipie)
a także mała relacja z Konarzyn, czyli gunia na Spring Open
pozdrowionka
dagna / 2004-05-18 10:28:00 /