Niniejszym pod głosowanie poddaję wątek, bo produkcja wielkoseryjna gotowa, a marketing nie przekazuje danych o zainteresowaniu.
Zamówienia na pół roku na przód, cena 1200 EUR. W cenie 4 wina Bordeaux 1997.
Fordowska V6 taniej, bo wchodzą tylko 2 butelki.
W projekcie kolejne mebelki, teraz na tapecie sypialnia.
Karol, nie ty jeden to zdjecie widziałes, i o tym myslisz ;)
Pokoik w stylu "car" kanapa z bagaznika, stolik z silnika itd...
pozdro :)
to stoi już w moim pokoju
Moze to i ładne ale jak dla mnie szkoda V8 lepiej by wygladala i raczala w samochodzie, tak jak u Karola :)
Pozdro
Ligacz 3M / 2004-04-01 21:17:33 /
oż w morde.....
wiesz to niemusi byc odrazu fajne np. fordowskie v8 to może byc jakie s stary zajechany silnior z większego auta taniej będzie :)
np. blok z kraza :) hehehe
Mam zarżniętą v6 :) zrobie sobie stolik na nowe mieszkanko :)
.:1379:. / 2004-04-01 21:51:10 /
Karol, gratuluje pomyslu
ale o ile pamietam miales inne plany co do tej V8?
zeby to tak ladnie wygladalo silnik musi byc aluminiowy, z zeliwnego bloku nie zrobi sie takiego pieknego mebelka
jak sprawa z prawami autorskimi? bo bardzo mi sie to spodobalo :)
camaro / 2004-04-01 22:58:26 /
no zajebistyczne ... wlaśnie taki bede miął u siebie w domu :D kiedyś...
praw autorskich nie ma chyba :-) pomysł od dawna latał mi po głowie
BTW. na drugim zdjęciu zobaczcie na sofe :-)
MikeB4 / 2004-04-01 23:39:48 /
troche małe to drugie zdjęcie :( nic nie widze :(
okej :-)))
MikeB4 / 2004-04-02 08:03:38 /
Kiedyś w jakimś programie mot. było o polaku mieszkającym na wyspach któy miał fajne mebelki zrobione z Jagów. Fajne było łóżko :)
No zajebiste :)) zaczynam szukać jakiegoś alubloku na taką zabawkę ze stołem :))
Trójkąt / 2004-04-02 10:27:58 /
ale można też jakso ładnie polakierować zeliwny blok prawda?? :)
alu można wypolerować :)
Kornik / 2004-04-02 10:46:34 /
kornik jak ty byś sie zato zabrał to zabardzo by oślepiał i jak potem przynim coś wypić czy zjeść ?? :)
no gratuluje pomysłu... jestem w szoku... zajebiste.
p.s żeliwny będzie dużo cięższy
Daniel vel Treetop liil (EM) / 2004-04-02 12:00:35 /
W Krakowie w którymś sklepie odzieżowym przerobili prawie całego Garbusa na ladę sklepową: w bagażniku leżą stosy spodni, a w miejscu kabiny stoi kasjerka z kasą.
Rafał L. / 2004-04-02 15:17:27 /
To w Warszawie/Markach w centrum M1 jest syrenka przerobiona też na kasę... Ale jest ładnie lakier zrobiony, że aż szkoda,że toto po ulicach nie jeździ...
m.kozlowski / 2004-04-02 15:26:35 /
a w katowicach a moze to juz sosnowiec również garbus przerobiony na lade i żeczywiscie jest ładniej polakierowany niz niejesden jeżdzący po drogach :)
a w wawie był trabant przerobione na kabine z dwoma maszynami do gier .. ale jakich to nie wiem bo widziałem go tylko jak juz stał na strazackiej (szrot dla nie wtajemniczonych)
no to trochę się wytłumaczę ;)
Coke niemal wszystko zepsuł już na starcie ;P
Nikt nie zwrócił uwagi na ... datę wątku :D
Wybaczcie, ale nie mogłem się powstrzymać, jak zobaczyłem stół z mojego silnika. Stąd dla "wiarygodności" mój drugi do remontu "złom" w bagażniku Wawki :))))
Mam nadzieję, że rozbudzona caprikowa wyobraźnia zaowocuje takimi projektami u gawiedzi, no i że będzie można coś takiego zlecić ;)
Chociaż wolę jeszcze siedzieć przy takim silniku co się kręci, niż stoi...
pozdro
P.S. żeliwiaki na kółkach, albo na stałe (np. marmurowych mebli się nie rusza ;) )
ja wlasnie pracuje nad zegarkiem zrobionym z licznikow od taunusa :D
Main(misiek) / 2004-04-05 10:04:22 /
♠Zoggon♠ / 2005-11-20 14:14:52 /
a to moja radosna twórczość stojąca w pokoju ;)
mniej wyrafinowana od V6 czy V8, ale oko cieszy..
...no i proszę nie zwracać uwagi na bajzel w tle :P
Fuszix 3M / 2006-07-29 16:16:04 /
no nie można było jakiego ATS albo RS wziąć :) ??
Shadow / 2006-07-29 17:39:31 /
akurat takie 17-tki po taniości na allegro znalazłem ;)
Fuszix 3M / 2006-07-29 17:50:49 /
szkoda dziobaka:)
BirdDog / 2006-07-29 17:59:16 /
to ja też dodam swoje:
-stolik
-żyrandol
-latarnia
kubełków, opon, wałka rozrządu i kierownicy nie daje bo to elementy przejściowe
Świetne klimaty ale moja pani mimo że w miare tolerancyjna ,chyba aorte by mi wydłubała na wierzch z rozcięciem wzdłuż gdybym koło powiesił w pokoju .
mario75 / 2006-07-29 23:04:59 /
Moja wersja stolika, przed czyszczeniem i malowaniem, szyba wkrótce może w kształcie serduszka ;)
Shadow / 2006-07-30 15:30:34 /
jakby odwrotnie postawił to nawet w łazience można to mieć,Bez obrazy oczywiście.Jak szaleć to szaleć
mario75 / 2006-07-30 15:51:48 /
Shadow a jak buteleczki wsadzic do garnków??
Pająk - OD DOŁU :) :) :) - a tak na poważnie to wersja z butelkami mi się nie bardzo podoba dlatego zrobiłem swoją :)
Shadow / 2006-07-30 18:32:57 /
Final version :) - jeszcze tylko szyba
Shadow / 2007-02-04 12:56:05 /
Jak chcesz, to mam niezłego szklarza. Robi takie rzeczy w dobrej cenie i ekspresowo.
radzieckii / 2007-02-04 13:27:18 /
Hehehe zupełnie jak mój tylko wersja long ....... ja jeszcze nie przymocowałem korbowodów ..... jak to zrobiłeś ??
MikeB4 / 2007-02-04 15:01:27 /
kanały mają taki wymiar, że wkręcisz tam gwintownik M8. Wkręcasz śrubę ampulową (z okrągłym łbem). Łeb okrągły by nie było problemu z przykręceniem, bo 6 kątna śruba będzie wchodzić w krawędź korbowodu i się nie przykręci. Wkręconą śrube oblepiasz poxiliną i jak zwiąrze to wykręcasz śrubę. Potem ponownie wypełniasz powstały gwint poxiliną i jak zwiąże to na nowo gwintownikiem.
Pierwotna wersja miałabyć z tulejami Fi10 z nagwintowanym otworem M8 ale niestety nie mam dobrego narzędzia by to dobrze wywiercić pod kątem. Możesz wbić tam tuleję Fi8 i otwór M6.
Shadow / 2007-02-04 15:19:05 /
i kolejny V6 Koeln doczekał się swego przeznaczenia:)
blat jest w drodze
az sie wstyd przyznac ale niemam gdzie go postawic narazie w pokoju...;(
i jeszcze takie 2 fotki
zajebiste ja chce taki stolik :)ile za to :)
skroban / 2007-03-18 13:01:53 /
pomyszkuj po zlomach to poznasz cene + robocizna.
skroban, ja sprzedaje takie gotowe z szybą dymioną po 400zl
pajak jak wyglada sprawa dymionej szyby? - duzo drozej boira szklarze? - to sie przyciemnia po docieciu czy przed? - wlasnie taka mi chodzi po glowie tylko prostokątna 55x70 cm z kanciastymi rogami (zeszlifowane oczywiscie krawedzie)
..szklarza pytac trzeba.. ale to dopiero jutro:)
u szklarza sobie wybierasz jaka szyba, jaki kształt, jaka wielkość, jaka grubość, odcień dymienia itd.
kurde to daliscie mi do myslenia:D ale bedzie pasowało mi w pokoju :D
skroban / 2007-03-18 19:54:47 /
to wiem, myslalem tylko ze jest taka kwestia jak z hartowanim, ze dokonujesz tego po docieciu, oszlifowaniu ostatecznie - na gotowo. ską inąd wiem, ze okulary sie robi tak, ze mozna zmieniac nieograniczenie kolor - rozjaśniać i przyciemniać, i ciekaw bylem jak ma sie sprawa z tego typu szklem. w okularach jest co prawda plastik..
ogolnie stolik to fajna zabawa - polecam wszytskim:) - tylko zeby silnikow nie zabraklo:P
nawet laski zaczynaja wypytywac o temety "fachowe" jak to widza:D
czy spotkal sie ktos z was z fajna koncepcja wykonania sofy z tylu granady? - ogolnie jest masa ciekawych wykonan sof z samochodow, ale czy widzieliscie juz takie cudo z Grandy? Szukam troche inspiracju lub doswiadczen innych.
fragment karoserii jaki potencjalniemoge miec do dyspozycji konczy sie przed podszybiem
No takie coś zmajstrowałem. Daj tył od grani, to Ci uspawam, mam nawet taką drugą kanapę w beżowej skórze :)
Na żywo do oblukania na ryżowej
Sachar / 2013-01-03 23:10:09 /
Atom mój kawałek Granady jest trochę krótszy, ale może da się coś z tego wymodzić.
chadzior / 2013-01-04 16:11:36 /
musi sie dac;) spoko - odezwe sie, dzieki Jac!
Poszukuję wzoru/pomysłu na mały stolik/szafkę nocną . V6/R4 odpadają ze względu na gabaryt . Stolik na feldze alu fajny ale brak miejsca na piwo , długopis , ładowarkę na poziomie -1 . Oczywiście z gratów staro-fordowych bo z pazdzierza to jestem w stanie wystrugać nawet gołą babe :)
Hę ?
https://youtu.be/HATfh8gusg8?t=2
Wykonać blat i dwie ścianki, wsadzić w ameliniową ramę i szafka jak marzenie :)
Aldaron / 2021-02-27 21:35:32 /