logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » off-topic » Globalna Głupota

Globalna Głupota

http://g-o.strefa.pl

pmx (wiewior;) Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 10:13:59 /

Świetnie napisane ;-)

Szkoda, że ofiarą części tej walki psełdoekologów staną się wkrótce auta emitujące więcej niż 120 gram CO2 na kilometr - czyli w praktyce spalające więcej niż 5 litrów benzyny na 100 km.

Ofiarami takich niewiadomo komu i po co wprowadzanych uregulowań będą firmy produkujące auta duże i ciężkie - Aston Martin, Jaguar, Porsche ... dodatkowo mniej uczciwie traktuje się firmy które mają koncern - np. Fiat może produkować Ferrari produkując małe Pandy i 500 - bo te 120 gram na kilometr to ma być średnia ze wszystkich wprowadzanych pojazdów....

Trudno nie zauważyć prostego związku masy auta z wartością zużycia paliwa. Trudno też liczyć na to, że właściciel Astona Martina lub Porsche następnym razem kupi sobie Pandę ....

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2008-12-23 11:49:13 /

Ale za auta o większej emisji po prostu się chyba będzie płaciło większy podatek. Kolejny haracz i tyle:D
A z ociepleniem może to i głupota, ale jest medialna. W momencie kiedy w wielu rzekach nie można się wykąpać, bo jest jakiś brunatny syf zamiast wody, wydaje mi się, że każda opcja uświadamiania ludzi jest spoko.

JaMan Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 12:00:12 /

JaMan przeczytaj tamten tekst do końca to się dowiesz czym się różni uświadamianie ekologiczne od "efektu cieplarnianiego"

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2008-12-23 12:16:25 /

Dokładnie to co napisano uważałem od początku tych głupich doniesień, wszystko ściema by trzepać większa kasę z zapisów prawnych tzn wymuszeń

BirdDog Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 17:12:34 /

najlepiej sprzedawać coś czego niema, napędzają kasę do swoich portfeli wmawiając nam że powodujemy zmiany klimatu <lol> i teraz ten kto wpadł na ten pomysł bedzie sprzedawał nam limity na CO2 a my sie jeszcze bedziemy cieszyć że nie płacimy więcej. Jak zwykle , jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze....

Kohito_PS Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 17:29:30 /

a niektorzy naukowcy dowodzą że będzie globalne ochłodzenie i epoka lodowcowa... ja mam te wszystkie efekty w dupie

Marek F Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 17:50:15 /

my nie możemy mieć gdzieś całej tej sprawy , przeciesz posiadamy ekologiczne i ekonomiczne auta.

Jac Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2008-12-23 18:01:12 /

Równie zabawna była wypowiedź chwalącego się osiągnięciami Polski w redukcji emisji siarczanów i dwutlenku węgla w ciągu ostatnich 20 lat. Niezła groteska, bo to nie efekt nakładów na ekologiczne rozwiązania w przemyśle, tylko doprowadzenie, po upadku socjalizmu, wielu zakłądów przemysłowych do likwidacji - ot powód do radości po wuju, że masa ludzi wylądowała na ulicy :?

BARTEK#1925 Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 19:37:21 /

mysle ze spory udzial w tym ograniczeniu mialo wprowadzenie jakichkolwiek norm emisji ktore zaklady ktore istnieja wciaz musza spelniac i w sporej czesci spelniaja.
a jak jest naprawde to i tak sie nie dowiemy.

Leszek "QSi" Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 20:13:19 /

jedno bardzo konkretne pierdykniecie wulkanu generuje wiecej co2 do atmosfery niz cala ludzkosc wyprodukowala od momentu wynalezienia maszyny parowej ;)
a najbardziej mi sie podoba to ze auropa sama sobie podcina żyły a najwieksi emisanci ;) maja to gdzies i konwencji nie podpisuja :D

Main(misiek) Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 20:14:11 /

Możemy myśleć, że problem nas nie dotyczy - ale niestety już niedługo może ....

Jeśli Polskie miasta pójdą śladem Niemieckich to możemy się doczekać stref zakazu wjazdu dla aut poniżej normy Euro 2 lub emitujących za dużo CO2 .... podatku ekologicznego czy drogowego na szczęście już nie mamy w formie rocznej opłaty (jest uczciwie naliczany w paliwie - za ile zatankujesz - tyle zapłacisz), albo jakichś dodatkowych idiotycznych opłat, których i tak motoryzacja ma za dużo.

A już totalną głupotą są katalizatory, wtryski, auta palące mniej w kraju, w którym ogrzewanie domów generuje kilkunastokrotnie więcej zanieczyszczeń niż motoryzacja ;-) Tą tzw. niską emisją nikt się nie zajmuje ...

Dokładnie ustalając takie normy emisji Europa sama podcina gałąź swoim producentom towarów i sprawia, że gdy ponoszą wysokie koszty stają się mało konkurencyjni w porównaniu do produkcji w USA czy Chinach...

MikeB4 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2008-12-23 20:30:59 /

Tak, ciężki temat. Najważniejsze żeby stworzyć nowe podatki, a jeszcze lepiej podatki w podatkach ;p Winietę drogową, winietę chodnikową dla pieszych, oraz winietę trawnikową dla tych co chodzą po trawie... Każdy z nas niezależnie od pojemności płuc, również powinien otrzymać limity na emisje dwutlenku węgla, dla tych co za dużo emitują jakiś podatek i odpłatne kursy – jak efektownie kontrolować emisję CO2…

Ale my jak zwykle możemy sobie tylko na to popatrzeć i ponarzekać…

lakukaracza Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 21:18:01 /

jak efektownie kontrolować emisję CO2… kontrolowane puszczenia bąków <hahaha>

Main(misiek) Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-23 21:28:22 /

Tekst swietnie napisany. Trzeba przyznać.
Ale po co się tym wszystkim przejmować.
W 2012 i tak będzie koniec świata.
Wszystkie ludy starożytne to przepowiedziały.
Bawmy się i kupujmy coraz bardziej paliwożerne auta. We trzy lata i tak nie zdołamy zgnoić tej planety do tego stopnia zebyśmy musieli obawiać sie katastrofy ekologicznej
:D

Aldaron Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2008-12-23 22:15:10 /

Bedzie koniec swiata bo Polska da dupy w zwiazku z Euro 2012,wybuchną zamieszki i dalej poleci....

mario75 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2008-12-23 23:33:42 /

Wreszcie ktoś zaczął głośno mówić i liczę, że będzie takich głosów coraz więcej..

Jakiś czas temu widziałem w TV wywiad z jakimś dziadkiem (polak) pracującym gdzieś w instytucie klimatologii. Powiedział dziennikarzowi coś takiego: Wie pan co możemy zrobić w sprawie klimatu? Dwie rzeczy: możemy albo zdjąć kurtkę albo ją założyć.
Śmiałem się z pół godziny. :D

P.S.: dziwi mnie tylko, że link wrzucił Wiewór... Prowokacja? ;)

MILO Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-24 02:26:40 /

uf,jednak jestem normalny

kejpi Dokładna lokalizacja na mapie / 2008-12-24 07:51:32 /

http://www.kngeol.pan.pl/images/stories/pliki/2.Stanowisko%20KNG%20w%20sprawie%20zmian%20klimatu.pdf

Kohito_PS Dokładna lokalizacja na mapie / 2009-03-24 00:35:48 /

Hehe, dobre

Młody_wFe Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2009-03-24 09:00:00 /

Dowcipy cz. XLVIII - "zycie przeroslo kabaret"
http://www.korespondent.pl/index.php?x=artykul_r1&id=6108

pmx (wiewior;) Dokładna lokalizacja na mapie / 2009-06-03 22:41:08 /

Ja postuluje zaszyć dupy Francuzom.
Z doświadczenia wiem że jak się człowiek nachla wińska to potem wydziela gazy które by gozille powaliły. One z pewnością też nie pozostają bez wpływu na środowisko. A żabojady chleją je hektolitrami.
Powinien to ktoś wreszcie zbadać, przeliczyć i na forum UE przedstawić stosowne zalecenia.
Jako że zbliżają się wybory do parlamentu UE to należy skorzystać z okazji i wybrać odpowiednich ludzi
:D

Aldaron Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2009-06-03 23:26:46 /

Na tej stronie jest trojan :/ antyvir mi wyłapał :/

nebel Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2009-06-04 13:39:06 /

Ekozjebaństwa c.d.

http://blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=667

pmx (wiewior;) Dokładna lokalizacja na mapie / 2009-08-31 11:00:44 /