Ten raz ja coś zacznę, więc pytanie jak i kto się wybiera na PC'08 ?
Ja ze swojej strony planuję wyjazd wczesne godziny poranne w piątek tj. 01.08.08.
Jadę Capri (teraz znowu muszę zaznaczać co zabieram :) )
Prędkość przelotowa nierajdowa, trasa pewnie na Łódź A2, omijając miasto przez Aleksandrów i później chyba na Piotrków.
Jeśli ktoś reflektuje zapraszam, chcemy być w miarę wcześnie na Miedzianej żeby poczyścić, posprawdzać, coś wymienić i ogólnie aklimatyzować się szybko.
Mati_Poznan / 2008-07-18 11:37:34 /
Ja się podepnę.
prawdopodobnie też sie podepne
DZIOBEK / 2008-07-18 21:01:39 /
Nie jedźcie przez Aleksandrów-Konstantynów-Pabianice! Jechałem w środę do Kutna. Sporo ruchu wahadłowego, dosłownie zabrali asfalt i w miejscu połowy drogi jest okop ;-). Lepiej podciągnąć na Stryków, potem Brzeziny, Koluszki i do Piotrkowa. Tamtędy wracałem, droga nienajlepsza ale przynajmniej się jedzie.
Dużo czasu jeszcze, ciężko coś zaplanować.
Hrabia® / 2008-07-20 00:50:02 /
ja sie ewentualnie z kims zabiore (dwa fotele),ale niestety tylko one way ticket tylko jeszcze nie wiem czy na dojazd czy na powrót:) bo się ciągle terminy i plany urlopowe zmieniają..
Havel aka Gaweł / 2008-07-21 12:47:01 /
My lecimy ok 16-17 trasa tradycyjnie: poznań-A2-łódź-A1-miedziana
prędzej nie dam rady :(
My lecimy ok 16-17 trasa tradycyjnie: poznań-A2-łódź-A1-miedziana
prędzej nie dam rady :(
Hrabia® / 2008-07-23 23:55:53 /
Plan na tą chwilę zaklepany:
- wyjazd z Wildy/Poznan max 08:30, jesli ktoś chętny spotkanie na BP przy Hetmańska/Rolna po zgłoszeniu chęci wcześniej na telefon 607 962 338,
- spotkanie z Dredziochem na rynku w Kórniku ok. 09:00,
- spokojna jazda w kierunku Miedzianej (Dredzioch pamiętaj SPOKOJNA!! :) )
Plan przejazduy ze wzgl na remont A2, niechęć do przebijania przez/wokół Łodzi itp. założony trasą
Przewidywane dotarcie na miejsce 14:00-15:00.
Jeśli ktoś wie coś więcej na temat zaznaczonych remontów proszę o info (ewe. alternatywy, objazdy itp), większość z nich utrudnia niestety w godzinach 08-15 więc nie unikniemy opóźnień.
Mati_Poznan / 2008-07-30 12:27:01 /
Przeca Łódź się omija chęchami wokół Aleksandrowa :)
Autostrada P-ń - Konin, uważać na szybkiego srebrnego passata z kamerką. Pan policjant ostatnio robił pokaz auta w automobilklubie i chwalił się, że nawet dla biskupa z Kalisza nie miał respektu - 500 zł :D
Hrabia® / 2008-07-30 20:40:33 /
Pomiędzy Aleksandrowem, a Konstantynowem też remont na całej długości także odradzam.
Zawada1 / 2008-07-30 20:48:18 /
Bez jaj... starą trasą katowicką chcecie jechać??!!
Obojętnie czy są remonty na A2 czy nie to i tak w życiu bym z niej nie rezygnował, bo pchanie się katowicką to jest masakra...
A2 ma remont głównie na odcinku do wrześni z tego co wiem, dlatego proponuje dojazd do Wrześni starą trasą i dopiero tam autostradą. Potem ładnie w dół albo przez Łódź albo jak tam proponował ktoś przez Brzeziny i dalej wiadomo. Gorszej i wolniejszej trasy jak katowicka przecież nie ma. Czemu ją wybraliście?
Co do mnie... Jeżeli uda mi się jutro przejść przegląd Consulem, co takie oczywiste niestety nie jest i nic auto nie zacznie dolegać to jadę i chętnie bym się pod Was podłączył. Z jednym ale - naprawdę nienawidzę wręcz obranej przez Was drogi.
Jak przeglądu auto mi nie przejdzie, to też bym się w tym momencie chętnie podczepił, ale jako pasażer. Ktoś mnie może zabrać wtedy? Na to BP od biedy powinienem się jakoś MPK dokulać.
Stacja diagnostyczna w Baranowie, po prawej stronie jadąc Dąbrowskiego od strony centrum. Kolega lubi stare Fordy, można próbować.
Hrabia® / 2008-07-30 21:47:19 /
do jutra południa zgłaszajcie kto jedzie piątek rano to miejsce, czas i trasę omówi się z chętnymi, ja tam się nie blokuje :)
Mati_Poznan / 2008-07-30 22:20:00 /
ja jestem chetny. wyjazd najlepiej o 7 tak zeby zajechac o normalnej godzinie. proponuje shella na debcu. tzn o 7 zbiorka i jazda.
borys / 2008-07-30 22:25:18 /
No może jeszcze o 4 rano... Bez przesady ;)
Generalnie auta nie mam więc wstępnie jadę z dredziochem jako pasażer.
Ta 8:30 jak dla mnie i tak była wcześnie, ale od biedy może być. Siódmej mówię stanowcze nie ;)
Chetnie bym sie do was dolaczyl gdzies w okolicy Wrzesni, Konina badz lodzi, ale nie wiem, czy uda mi sie tak wczesnie wyjechac, bo 8.00 to minimum, ktore musialbym spelnic aby was dorwac. Jak cos konkretnego ustalicie, to chetnie sie z tym zapoznam i postaram dopasowac;)
Zmiana planów, a jako że po 12:00 jest to wszyscy zainteresowani mogą przeczytać, że:
Wyjazd z Poznania ok. 08:00 z BP Rolna/Hetmańska,
kierunek Września starym śladem czyli krajowa 92,
we Wrześni wpadamy na A2 i do Łodzi,
sposób ominięcia Łodzi do ustalenia, jak ktoś poprowadzi bokami to nam się uda,
dalej nie ma już alternatyw więc prosto na Miedzianą.
Gdyby coś kontaktować się na 606 815 349 bo oddaję służbowy telefon :D
Do jutra na BP.
Mati_Poznan / 2008-07-31 13:22:14 /
Przez Brzeziny mniej więcej mogę poprowadzić. Jeździłem tamtędy do Tomaszowa Mazowieckiego, więc damy rady ;)
Koniec pisania, wyspać się i rano się widzimy :) koorde mam nadzieję że nie zaśpię :D dzwonić do mnie już tylko na 606 815 349
Mati_Poznan / 2008-07-31 23:07:06 /
Ja tradycyjnie lece sobie z lawetką więc nie będe czekał na 8 i polece przodem. Jak coś jesteśmy w kontakcie. Jade chyba do wrześni od tamtąd A2, a z łodzią to nie wiem co zrobie;)
DZIOBEK / 2008-07-31 23:50:51 /
Tylko niech ktoś grilla zabierze ;P
Od razu mówię, że ja nie biorę, bo nie jadąc swoim autem ograniczam maksymalnie bagaż, a w tej chwili to już nawet nie wezmę jakbym chciał, bo nie mam go na miejscu.