Szukajki oczywiście użyłem, ale znalezione informacje są sprzeczne lub mocno stare (2002r) Tak więc do rzeczy:
czy ktoś się orientuje gdzie (najlepiej w Wawie, choć w niekoniecznie) można dobrze zregenerować magiel ze wspomaganiem z capri? Ktoś pisał o hydrosystemie, ale zaraz potem bodajże Orzeł przejechał się po nich że spartolili mu magiel.
Może ktoś ostatnio to robił? Na jakie kwoty muszę się przygotować?
Będę wdzięczny za namiary.
Jakub. / 2008-03-02 11:18:40 /
odezwij się do Myszy. Jak nie totalna padaka ten magiel to pewnie zrobi.
bobik liil / 2008-03-02 11:29:52 /
co do ceny to przynajmniej w gansku oscyluje około 600zł za regeneracje, oczywiście zawsze najpierw oglądają czy wogole jest co regenerować. w wawie cena pewnie podobna powinna byc.
Kohito_PS / 2008-03-02 11:48:14 /
jeżeli mówisz o nagengastach, to gnojki nie potrafią a robią. mam do czynienia z dwoma maglami po nich. Regeneracja polega na wymianie uszczelnień, a nie potrafią ich poskładać prosto. Masz później skręt w jedną stronę jak FWD na ręcznym, a w drugą jak zestaw naczepowy. Twierdzą że jest ok. Nie dawać im nic do roboty!!!!
granadziarz_3M / 2008-03-02 13:27:28 /
gdyby to nie tak daleko to ja robie sam magle... a zakłady biorą cos ok 500-600zł...
http://www.maglownice.pl/ Dostalem ten link od kogos z capri.Zadzwon zapytaj.
Cezar2,3v6 / 2008-03-02 21:27:49 /
Podam ci jeszcze numer do TOLKA 507 352 183 jego znajomy podobno ma ok 40 maglownic na podworku.Musisz podjechac i cos wybrac.Nieznam cen.
Cezar2,3v6 / 2008-03-02 21:48:04 /
Klient co naprawia magle i link do jego strony podał Cesar jest niezłym fachowcem, zna się na rzeczy. Robiłem u niego już dwa magle i wszystko ok. Daje gwarancję na usługę.
Konradus / 2008-03-04 21:58:19 /
podłączę się pod temat:a w krk jest jakiś dobry zakład? potrzebuję zregenerować magla i przeguby wymienić. class mówi, że na centralnej jest jakiś fajny zakładzik, ma ktoś o nim jakąś opinie? (o zakładzie:-P)
Greenhorn regenerowal na Centralnej przekladnie ze wspomaganiem, 3 razy zawozil, byly problemy, potem zawiozl do jakiegos innego warstatu i dopiero za drugim razem zrobili.
Gnieciuch / 2008-07-09 12:36:02 /
czyli na centralnej odpada... a jakiś inny warsztat?
no nie gadajcie, że nikt maglownicy nie robił??? ostatnio?? w północnej części krakowa
Kraków czy Warszawa jakoś magla Fordowskiego ze wspomaganien się boją :( ja mam dzibnięty rozdzielacz i każdy mówi won :(
SzooGun / 2008-07-10 21:27:55 /
kurde;/ a nie da się tego kupic? w jakimś wątku ktoś kiedyś pisał, ze jest człowiek, co ma na podwórku stado magli...
gdzie kurna?!? ja potrzebuje krzywy, cieknący byle główka była miodna
SzooGun / 2008-07-10 22:53:46 /
właśnie gdzieś ktoś na forum o tym pisał... już w tej chwili nie pamiętam... zastanawiam się czy nie wmontować układu bez wspomagania....
Czy bardziej doświadczeni klubowicze mogliby mi zasugerować jakieś rozwiązania problemu cieknącjej maglownicy??
Poszukać niecieknącej?;) Bez wspomagania w Granadzie trzeba mieć pałera w ręce, miałem okazje przejechać się takim kombiakiem z 2.0pinto, koła 15stki od mietka, jak potem wsiadłem do Taunusa to czułem się jakbym miał wspome :D
Beddie / 2008-07-10 23:50:17 /
gdzie można zdobyć niecieknącą? ma ktoś może gdzieś w piwnicy? a jakby były przeguby to bym zrobił fikołka z radości:-)
przeguby są nowe na alledrogo, od scorpio
Mysza liil (EM) / 2008-07-11 00:19:57 /
zapodaj sprawny magiel od scorpio, mała, minimalnie inwazyjna przeróbka;)
zgoniok / 2008-07-11 08:42:25 /
kurna drogie te badziewia na allegro...
Szukaj do scorpio do 94, te bardziej pasują i są tańsze.
Mysza liil (EM) / 2008-07-11 09:36:34 /
a kupować używaną, czy regenerowaną? żebym nie kupił gorszej niż mam. a jak sam zawuiozę do regeneracji to mnie wyjdzie taniej, niż kupienie regenerowanej(mogę tutaj wrzucić linka do takiego ogłozenia na allegro? wiem, ze to nie wskazane, ale się chciałem dowiedzieć, czy warto brać...
http://moto.allegro.pl/item395625909_przekladnia_kierownicza_maglownica_ford_scorpio.html
no nie gadajcie, że nie ma w krk nikogo, kto by już walczył z problemem maglownicy
ej...a jak wymontować tą maglownice?? bo się męczę już pare godzin, jest odkręcona, a,e ja miska olejowa blokuje...
odkręć silnik z łap na kołysce i podnies silnik, (szmaty na błotniki, jakas belka, paski klinowe,itp)
ło kur... to poważny zonk... a nie da się pchnąć od spodu silnika? miska by pewnie nie wytrzymała... jakbym podnośnikiem?
podłóż pod dzwon skrzyni i ciśnij do góry
można za miske tylko wtedy silnik jest mocno niestabilny i "troche się buja"
fordofil / 2008-07-11 22:33:29 /
ok dzięki
popchnąłem od spodu - podnośnikiem na desce o miskę olejową - nie dużo trzeba było - pare centymetrów. I nie bujał się wcale:-)
ja nie wiem, ale u mnie wyszedł bez błagania i podnoszenia, przykręcany do belki z przodu, na 2 śruby na przelot przez belke, tylko przy montażu troche zabawy z celowaniem w łacznik z kolumną kierowniczą
SzooGun / 2008-07-13 23:54:10 /
to dlatego, ze w capri jest o wiele łatwiej wyjąc magiel niż w granadzie:)
sorry, nie doczytałem
SzooGun / 2008-07-14 04:42:38 /
mniejsze auto a więcej miejsca pod machą:P
znacie zakład motogama?
2 sprawy - jak się zbieżność ustawia??
-czy olej do wspomagania może się "zabielić" po uruchomieniu silnika??
Czy ktoś w Warszawie zna zakład który mógłby wyregulować wspomaganie w capri (lewo/prawo) ? Tylko zależy mi na takim co od ręki to zrobi, a nie zwyczajem gaźnikowców - rozbierze, złoży i dopiero wyreguluje i to na dodatek jak sam wyjmę z samochodu
valhallen / 2013-08-27 09:34:43 /
Sprobuj zapytać tutaj: http://www.maglownice.pl/
jakr / 2013-08-27 09:48:54 /