logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » off-topic » Atak pischingowy na pocztę :(

Atak pischingowy na pocztę :(

Cześć.

Słuchajcie, czy ktokolwiek z Was spotkał się z problemem z domeny capri.pl z atakiem pischingowym?

Od wczoraj mam zalew maili z takim tytułem:
"delivered Mail Returned to Sender (Mail Content Reject)" - oczywiście każdy z innego adresu, ale jakbym ja wysyłał.

Musiałem odpiąć z gmaila połączenie ze skrzynką capri, bo się nie dało z poczty w ogóle korzystać.
Dostałem już ponad 50tys. maili :(

Zmieniłem hasło na koncie, ale nic się nie zmieniło :(

Miał ktoś podobną sytuację?
Jak sobie z tym poradzić?

PzDr

Palio Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-23 18:19:05 /

Qrw...

Nie ustaje... w 3 godziny ponad 8tys.....

Palio Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-23 20:50:50 /

U mnie cisza i spokój. Nawet reklamy oferujące powiększenie przyrodzenia nie przychodzą :)

Kornik Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2024-11-23 21:18:51 /

To nie jest phishing tylko ktoś zajumał ci hasło do smtp i pakije maile w świat. Wracają do ciebie odbitki z nieistnirjących adresów. Biegiem zmieniaj hasłoi zawsze używaj ssla zarówno fla smtp pop3 jak i imapa. Nigdy też nie używaj startls. Pozdro.

-MrG- Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-24 02:56:59 /

Hasło zmieniłem od razu - mocne, 17 znaków mieszanych

Teraz nie używam żadnego klienta poczty - tylko wchodzę poprzez stronę internetową

Aktualny licznik..... prawie 21300 :(

Palio Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-24 09:45:59 /

No i teraz cąłkiem dupa....

Nie mogę się w ogóle zalogować na pocztę.
Błąd logowania :(

Palio Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-24 14:12:38 /

Atak to Ty nam zrobiłeś.
Wypuściłeś gdzieś w świat swoje hasło, spamerzy się dorwali i zaczęli na Twoje konto masowo wysyłać śmieci.
Trwało to sporą część weekendu zanim się dowiedziałem i to zatrzymałem. Nie dałeś mi znać bezpośrednio tylko piszesz tutaj, a ja czytam co tu jest powiedzmy że nie natychmiast i w wielu miejscach wiele razy pisałem żeby w sprawach ważnych - jak coś nie działa itp. - kontaktować się bezpośrednio ze mną a nie pisać tutaj, ukrócilibyśmy to dwa dni temu. Tymczasem dziwacznie uznałeś że wiedza innych klubowiczów o Twojej niedoli jest istotniejsza niż szybkie i sprawne działanie z kimś kto może problem rozwiązać. I tak dobrze że nie na facebooku.

Niestety po dwóch dniach siania spamu nasz serwer prawdopodobnie trafił na wszystkie możliwe czarne listy antyspamowe i teraz przez rok będziemy się z nich próbować wymazać. A przez ten czas wszyscy duzi operatorzy pocztowi będą pocztę od nas olewać, na czym ucierpi reszta użytkowników.

A tymczasem zablokowałem Ci konto emailowe żeby te dziesiątku już tysiący zwrotek zwrotek emailowych póki co się odbijało a nie wpływało na Twoje konto, do czasu uspokojenia sytuacji.
I dobrze by też było żebyś się zorientował czy nie masz już jakichś innych zdalnych uzytkowników swojego komputera.

Michał Konieczny Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2024-11-25 13:19:44 /

Nie mogłem wysyłać maili, bo tyle schodziło....

I fakt - mogłem inaczej, moja wina, nie pomyślałem.

A hasła nie wiem jak ktoś doszedł. Staram się używać z rozwagą internetu - pierwszy raz mnie coś takiego spotkało. :(

fuck :(......

Palio Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-25 21:25:24 /

Najgorsze co może być to plain text w konfiguracji skrzynki na komórce.

-MrG- Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-26 23:29:44 /

a po polsku ?

rozjechany liil Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2024-11-27 07:34:57 /

Po polsku o tym podobno się nie da

zapek??? !G.O.P! Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2024-11-27 10:23:09 /

ale ja bym tylko chciał wiedzieć co jest najgorsze w tej konfiguracji skrzynki na komórce.
Może być i po angielsku, tylko trochę więcej, bo to "plain text" nic mi nie mówi, i googlowi też nie wiele. A chciałbym uniknąć "najgorszego" :)

rozjechany liil Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2024-11-27 10:29:19 /

skracając, połączenie musi być szyfrowane, tylko i wyłącznie SSL.

-MrG- Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-27 19:07:16 /

- Rokita, ty do mnie mów po polsku!
- Po polsku to jest chu*nia z grzybnią....

granadziarz_3M Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-27 20:33:26 /

Miałem to, chyba nadal jest, moja poczta ma już kilka milionów wiadomości, nie kasowałem nic od lat hehe, przychodzą se to se przychodzą 😆

Piter M Dokładna lokalizacja na mapie / 2024-11-29 10:09:09 /