Witam. Mam kłopot z autem. To nie jest Capri ale brak mi pomysłu na naprawę. Auto ma dwa gaźniki webera 254 nowe. Auto miało kłopot z rdza w zbiorniku lecz to wyeliminowanie. Zapłon Ok. Dysze czyste . Auto czasem zapalało lecz teraz już nie. Jedyne czego nie zrobiłem to nie wykręciłem srob regulacji dkladu mieszanki. Proszę o podpowiedzi.
Marian-m110 / 2024-08-09 04:04:02 /
Za mało podajesz informacji. To może byc wiele rzeczy. Odpala auto, jak mu psikniesz czymś w gardziele? Zapłon ok, iskra jest?
Gaźniki muszą być czyste. Najlepiej po kąpieli ultradźwiękach. Potem trzeba ustawić mieszankę najpierw na wolnych obrotach, potem dobrać dysze główne i zsynchronizować, żeby taka sama ilość powietrza/benzyny była na każdej gardzieli. Internetowo tego nie zrobisz - szukaj kogoś, kto to ogarnia gdzieś blisko siebie i pomoże.
bartozłomero / 2024-08-09 12:45:11 /
Nalej do gardzieli paliwa jak podpowiada bart i zobacz czy zakręci. Wykręć świece i zobacz czy nie są zawalone nagarem. Jeśli jakiś czas walczyłeś z ustawieniami gaźnika mogłeś zakleić świece i teraz gaźnik jest OK a nie masz odpowiedniej iskry.
RICOGAME / 2024-08-10 23:50:54 /
Znalazłem publikację polską o ustawieniu webera i tak zrobiłem. Było ok, po jakimś czasie znowu to samo, znalazłem bród w paliwie, wymyłem zbiornik przewody paliwowe nowe, filtry. W gaźniku w komorze pływakowej była korozja wyczyściłem pomogło, dysze przedmuchałem, chodzi lecz na krótko. Świece są nowe, cewka, kondensator też zawory ustawione iskra jest. Teraz jest tak że kręcę i nie zapala świece suche, Jedyne czego nie wykręciłem to śruba od dawki paliwa i zaworu od wysokości paliwa w komorze pływakowej.
Marian-m110 / 2024-08-23 09:47:38 /
Miałem kiedyś tak, że jak kręciłem śrubką, to nic to nie dawało. Jak ją wykręciłem (kawałek wyszedł, kawałek został) to okazało się, że skorodowała iglica i się przyspawała do gaźnika.
Konrad vel smasher / 2024-08-23 12:22:58 /
Gaźniki są nowe kupione w usa mają parę miesięcy.
Marian-m110 / 2024-08-23 16:10:29 /
Leciały samolotem czy płynęły statkiem?
Konrad vel smasher / 2024-08-23 17:31:15 /
Wlej wahy w gardziele i zobacz czy pierdnie.
zapek??? !G.O.P! / 2024-08-23 17:44:08 /
Na Plaku coś tam pościł bąka lecz nie zapalił, na przerywaczu w aparacie styki są ładne lecz trochę wypalone środkiem, dzisiaj założę nowy przerywacz.
Marian-m110 / 2024-08-24 07:40:39 /