Witam
Ostatnimi czasy tak się złożyło że wszedłem w posiadanie konsoli środkowej z podłokietnikiem zamierzam ją zamontować u siebie. Obecnie mam zwykłą konsolę tzn. tą na zegarek. I tu nasówa mi się pytanie: Czy koniecznie musze skądś wynaleść wykładzinę podłogową dedykowaną pod podłokietnik (dwu częściową) czy może da się jakoś (jak??) przerobić jednoczęściową.
Czy ktoś wogóle już tak robił?
Pozdro
Ligacz 3M / 2007-07-02 18:23:01 /
jak masz szare wnętrze to szukaj 2 częściowej, z innymi kolorami może być duży problem.
jak mam czarną i przerobiłem, z grubsza przeróbka wygląda tak:
- przecinasz starą wykładzinę środkiem na 2 cześci,
- bierzesz wykładzinę (np. z tyłów oparć kanapy, z drugiej wykładziny lub z sklepu)
- docinasz do podłokietnika i obklejasz (np. tubkowy super gwoźdź, czy jakoś tak), zostaw od dołu trochę wiecej, aby 'zwisało'
- przykręcasz podłokietnik, i docinasz wykładziny aby nie przeszkadzały
wygląda to całkiem nieźle, postaram sie jutro dać fotki
Ale po co ciąć oryginalną? Wystarczy, że obijesz konsolę materiałem tego samego koloru co masz wykładzinę. I tak będzie wyglądać fajnie a nie jak mega duży tunel. A jak Ci się znudzi czy będziesz chciał zmienić kolor, to starą sprzedaż albo wywalisz leniucha. A pod nim będzie oryginalny dywan.
Coke jak najbardziej czekam na fotki
Ligacz 3M / 2007-07-06 21:54:19 /
krzysiek mi powiedział, że syf w aucie mam to nie pstrykałem, ale skoro nalegasz ...
Syfem się nie przejmuj, pstrykaj fotki :P
Ligacz 3M / 2007-07-06 22:08:27 /
syf ruchawka i pożoga ;)
Krzysiek_Poznań / 2007-07-07 18:19:37 /
jak widać bród smród i wogule swojsko bardzo ;)
w realu aż tak chamsko nie odstaje