logowanie | rejestracja
capri.pl » forum » ogólne » Moze ktos jest fanem starych motocykli

Moze ktos jest fanem starych motocykli

Jestem szczęśliwym pośadaczem 3 motorów
Shl M04, Panonia i Cz350. Kocham te motory bo mają w sobie coś takiego no niewiem ale ten zapach cieknącego oleju sarej stali, dlamnie miodzio.
Zdjęcia moich maszynek prześle puzniej.

Sid99 / 2003-04-10 19:02:07 /

Spierdalaj - kurwa nie wytrzymałem - ocenzurujcie to.

Szajba Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 19:05:19 /

Ale to o Capri forum...
(widać koleś ślepy)

Wojtass Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 19:15:56 /

jak zobaczylem ten post to ciekaw bylem jak mocno juz zostal zjebany :) widac juz dosyc wystarczajaco. a teraz troche spokoju.
duzo z nas lubi motory i wielu z nas zaczynalo od motorow m.in. i ja ,znam wielu capri maniacow co maja po kilka starych motorow ale chcialem delikatnie zauwazyc ,ze jest ta strona poswiecona 4 kolom co na masce czy gdzies tam maja napisane FORD
ale skoro juz jest okazja to moze chociaz sobie popowiadamy nasze historie z pierwszym silnikowym przyjacielem.
ja zaczolem salec od 10 roku zycia jak widac jeszcze zyje( w sumie to mialem jeden maly wypadek jechalem noca bez swiatel i zawadzilem noga o wystajacy prent 10 szwow i spokoj na jakies 2tygodnie) teraz szaleje capri planuje wrzucic jakis wiekszy silnik i za jakies rok dwa kupie sobie nastepny motor o ile nie kupie taunusa coupe a choruje na niego punkcie ostatnio :) choroba w zaawansowanym stanie pt. "FORD" nie konczy sie na jednym egzemplarzu
pozdr.

Michal FAZI / 2003-04-10 19:35:46 /

wielu z nas zaczynało albo jeszcze ma na stanie motocykle ale to nie jest miejsce na to pierwsze skrzypce gra i tak Capri więc to nie czas i miejsce na przechwałki kto jaki motocykl ma.... może brutalnie pojechano po koledze ale myślę że słusznie, bo co miało na celu zakładanie takiego wątku i późniejsze wklejanie zdjęć ?

crapi Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 19:43:34 /

A ja mam motocykl :-) hehehe... (jak juz jest watek to sie pochwale)

B / 2003-04-10 19:59:47 /

a co to jest sara stal? :p

Michal FAZI / 2003-04-10 20:02:44 /

no i qrwa racja ja pierdole! - zabijmy go!!
jak on mogl wogole? zbeszczescil nasze forum!
spalimy go? czy bedziemy ciagnac za Capri na zlocie?
hahahah

Hoover 3M / 2003-04-10 20:03:23 /

Ja was nie rozumiem na prawde...Jak próbuje się delikatnie ograniczyć tą stronę do tematu caprikowego to jest rumor na całego, że może to i capri.pl, ale przecież inne aspekty motoryzacji też są fajne więc nie ma powodu do ograniczeń. Są przecież tacy, którzy interesują się motoryzacją w szerszym aspekcie i ciekawie by było pogadać o ich pasji na forum. Jeśli jednak pojawia się ktoś, kto chce się pochwalić na prawdę czymś ciekawym to reakcja jest natychmiast anty i to na super niskim poziomie. Wydaje mi się, że jak pisali przedmówcy, są wśród capri maniaków wielbiciele 2 kółek i może chcieli by sobie pogadać o tym na forum, szczególnie o tak ciekawych zabytkach jak Panonia. Skoro capri.pl ma aspiracje być czymś szerszym niż tylko stroną o capri to wydaje mi się, że takie reakcje nie powinny mieć miejsca. Przykro mi, że tak źle oststnio tu się dzieje, bo jestem związany z tą stroną od długiego czasu, a kożystanie z niej staje się coraz bardziej smutne...w szczególności z forum moi koledzy.

RoT Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 20:28:24 /

albo damy zlecenie KILEROWI :)

ale fakt to juz przegiecie na tej stronie walic posty o motorach( nieznaczy to ze ich nielubimy)

Trzanek Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 20:28:44 /

Acha i może warto czasem pofatygować się do wizytówki osoby, która coś tu pisze, bo może są tam rzeczy, które by zainteresowały zjebców... tylko po co??? Oby tylko koledze takie przywitanie nie obrzydziło caprików na resztę życia.

RoT Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 20:32:40 /

No własnie nie jest Wam nieco "łyso" po informacji od Albatrosa ....

bogdanw Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-10 20:42:29 /

wiec jest juz nas trzech to wymiany swoich doswiadczen na temat motorow a bankowo jest nas wiecej komu sie nie podoba to niech nic nie pisze i nie obraza innych moze jakby gosc sformulowal inaczej pytanie to by bylo mniej nieprzyjemnosci ale coz zabral sie do tego jak pies do jeza i sie pokaleczyl w kazdym badz razie nie mial zlych zamiarow. nie badzcie co poniektorzy krodko wzroczni i monotematyczni. otworzcie szeroko oczy i dostrzeszcie piekno nie tylko w capri. np jak bylo milo poczytac na forum posty o bmw "rekinek" nie mozna tak? jak tak dalej bedzie to strona bedzie sie nazywala: capri_nie_podchodz_bez_kija_club :)

Michal FAZI / 2003-04-10 20:42:47 /

zastanów sie . czy wchodzisz na forum starych motorów i piszesz ze ty masz forda capri i niedlugo dasz swoje fotki...sorry, nie te klimaty troche, poza tym
mógłby sie chłopak ograniczyć do co najmniej komentarza w naszych samochodach a nie . . .

starrsky / 2003-04-10 20:46:39 /

czy nie zauważyliście, że najdynamiczniej rozwijają się wątki, które są nie na temat, dzięki temu, że można troszkę kogoś zjechać i stwierdzić, że to forum o capri?
Proponuję od dziś ignorować wątki zupełnie niedotyczące tematu FC takie jak: kto jedzie na Iron Maiden, a kto na Natalie Kukulską, kto lubi motory, fajne te wasze FC -skomentujcie moje Żiguli, Sacramanga gwizdnął komuś fotkę ze zlotu itp.

♠Zoggon♠ Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-10 21:14:06 /

co to za krzyki. juz nie macie sie czego czepiac.

fingon / 2003-04-10 21:21:03 /

co do drugiego postu
jestem tutaj od listopada i przyznam, ze bylem zaskoczony tym, ze jest jeszcze jakies forum na ktorym nie ma "huj ci w dupe", "zjeb... zlamasie" i inne takie. ludzie ratujcie klubowa atmosfere i opanujcie sie. tu pisze cala Polska i naprawde rozni ludzie odwiedzaja to miejsce.
TRZYMAJMY POZIOM DO JASNEJ...

Kriss_MustangII / 2003-04-10 21:38:05 /

Michał Fazi to nie jest strona poświęcona głównie Capri, a nie innym hobby ich właścicieli, tylko temu jednemu jedynemu i jedynie słusznemu ;) :) Zoggon chyba ma racje żeby ignorować tego typu wątki ale z drugiej strony kto będzie wpływał dydaktycznie na osoby je zakładające :)

crapi Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 21:47:38 /

a i jeszcze sorki ze się do Ciebie przyczepiłem ale jakoś tak wyszło :), FAZI ale też ta strona moze się zmienić na http://www.samochody,rowery motory ,co tam jeszcze chcecie a i jeszcze Capri.pl

crapi Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 21:52:49 /

Popieram Krisa i Faziego. W całej rozciągłości! A dla tych co się teraz burzą to przypomnę, że była już dyskusja na temat "czystości rasowej strony" i stanęło na tym, że wątek "ogólne" w forum dotyczy wszystkiego, a ci co nie chcą po prostu nie czytają tego, co ich nie interesuje. Było tez dużo dyskusji na temat "innych" fordów i samochodów w ogóle. Wyszło na to, że dział "Nasze samochody" wygląda tak:
Nasze samochody:

wszystkie
-
lista wszystkich prezentacji samochodów użytkowników capri.pl

kategoriami
-
Ford Capri (wszystkie) | Ford Capri Mk I | Ford Capri Mk II | Ford Capri Mk III | Ford Taunus | Ford Cortina | Ford Mustang

inne
-
nie tylko Fordy, czyli lista innych samochodów użytkowników capri.pl

i znajdują się tu nie tylko capri, nawet nie tylko fordy, ale i chevrole, dodge, pontiaki, fiaty i vw. Na moje może tam być też miejsce dla Alpiny, Syreny, czy czegokolwiek innego. Skoro tak zadecydował webmaster i większość gremium, to nie powinno się dyskutować na ten temat, beszcześcić pasji innych osób, a podziwiać piękno dawnej motoryzacji i kultywować je na przyzwoitym poziomie. Ewentualnie pozostaje wymiana uwag na forum prywatnym za pomocą maila, bądź werbalnie przy piwie albo wódce, bo w sieci obowiązuje coś, co poniektórym trzeba przypomnieć i co zwane jest netykietą...Apeluję więc o trochę rozwagi i nie sprowadzanie dyskusji na forum do tej znanej spod "budki z piwem".

RoT Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 22:07:28 /

dzial nasze samochody to zupelnie inna sprawa

co do czystosci forum to nie ma jeszcze decyzji bo MK jest chyba poza zasiegiem, a jego zdanie tu sie liczy, ja swojego nie bede powtarzal bo wszyscy juz je dobrze znaja

a poziom naszych odpowiedzi to jeszcze cos innego, co czasami pozostawia wiele do zyczenia...

camaro Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-10 22:18:05 /

Wiecie co powiem wam jedno jak większość z was wchodzę tu po co?????No po co???
A no po to aby się zrelaksować popatrzeć se na stare autka (marki głównie FORD bo tak ma być na tej stronie)poczytać mądrych postów ( których jest coraz mniej ) poznać ludzi...Powiem tak kiedyś a jestem od początku , pier jako anonim potem juz zalogowany kiedy w clubie było z 30 czy 50 osób ta strona miała jakis poziom , ponieważ byli tu sami zapaleńcy trzymający się troszkę tematu i naprawdę ta strona miała poziom...A teraz co 3 dni 500 postów i pier***e o jakiś złamasach, koncertach i bluzgi , wyścigi w statystykach i inne.chceci mieć dużo w statystykach to odwiećcie każdego w dziale My i nasze samochody i wyraźcie jakąś opinię sensowną , wielu z nas swoją "krwawice" wywala w te auta a potem czyta złom albo jaieś 500 idiotycznych postów...sorka 475 bo 5% podobno z sensem.........
Pozdrawiam ......

BABALOO Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 23:00:57 /

kochani jak szanowny kolega zoggon zauwazyl nie wiem czemu ale te watki skupiaja wieksze zainteresowanie zawsze niz watki tematyczne, i mozemy teraz sie rozwodzic JAKI WPŁYW NA PLAMY NA SŁOŃCU MA ROZWÓJ DOROŻKARSTWA W CHINACH!!
i mam wielka "kupe" smechu z was drodzu wspolbracia gdyz nie zdazylo mi sie zaklnac na stronie i moja wypowiedz byla humorystyczna prowokacja, uderz w stol anozyce... i strasznie smiesza mnie Ci "stroze pozadkow publicznych" panowie beka!!!!!!!
watek tak was zafascynowal ze ksiazke mozna by napisac albo co najmniej skrypt, szkoda ze takiej aktywnosci nie widac co po niektorych "strozach" jak ktos pisze co mam zrobic bo mi cieknie,skrzeczy..

a tak na marginesie sam mam jave z 1978 (lata restaurowalem)

ale z Wami pojechalem....:)

mam nadzieje ze mnie dalej lubicie:) i wpadniecie na spring open:)

Hoover 3M / 2003-04-10 23:12:50 /

Powiem tak... nie czytałem tego znaczy tylko przejżałem pobieżnie bo nie mam juz ochoty czytac ciągłych kłótni... skończy sie na tym że na zlotach wszyscy zamiast bawić sie beda sie bić... .Przecież kiedyś tak nie było :( Nie wiem co sie dzieje :( Nudzić sie wszystkim zaczęło ? Talk showów sie naoglądaliście ??!! Jerry Springer zawładną wami ?? Kurna "opamietajcie sie ,podrywajcie blade... " (G.Halama)

pokojowe pozdro.... spawn

ps. naprawde zastanówcie sie bo to zaczyna sie robić żenujące...!!

spawn Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 23:28:20 /

Ja nie wpadne, ale może moje byłe auto tak :)

RoT Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-10 23:28:38 /

SPAWN! Masz racje, juz dawno chciałem o tym napisać. Coś niedobrego dzieje się na stronie! Kiedys tego nie było i nie mam pojęcia co się porobio...
Przydałoby się o tym jakoś pogadać na chacie lub może na większym zlocie? Naprawde robi się nieciekawie. LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!!!!

Michal W Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-10 23:33:40 /

Skoro tu dojechałem , to się wypowiem.
W moim mniemaniu wątek jest trafiony. Strona traktuje nie tylko naszych samochodach, ale i o nas. Dlatego forum jest podzielone tematycznie. A co do mistrzów dzięki którym zakładanie nowego wiąże się z niezłym stresem,to nie chce mi się klawiszy ścierać.
A wracając do tematu...
Moja przygoda z motoryzacją zaczeła się kiedy jeszcze bardzo na ogarka z silnikiem jawy nie mogłem się wgramolić. I tą właśnie maszyną między sianokosami stawiałem swoje pierwsze kroki. Póżniej przyszła pora na poskramianie Wueski, Piekielna maszyna. A potem były większe. Jakieś jawy, na jakimś rusku się gwizdało. Obecnie stoją cztery motocylke w garażu i jeden nawet jeździ :)

Pozdrowionka, I nie waśniujcie:)

Piosiu. Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-10 23:56:09 /

Moim zdaniem nie ma sensu narzekanie że na forum nie wszystko jest o capri. Po pierwsze ta strona dzięki temu żyje i jest ciekawa. Ja dzień zaczynam od sprawdzenia poczty i capri.pl. I naprawdę fajnie się czyta o Iron Maiden, można się pośmiać z dowcipów, czy ponarzekać na złodziei. Nie mam ochoty cały czas czytać o skrzyni biegów czy zmianie silnika (chociaż te są najważniejsze i sam takie czasem zadaję). Poza tym mam wrażenie że niektórzy traktują tą stronę jak pracę domową ze szkoły. Przecież nie musicie czytać każdego pytania i każdej odpowiedzi, jak widzicie temat o motorach, to znaczy że o silniku 2.3 raczej nic tam nie będzie, więc opuszczacie wątek i lecicie dalej. Nie ma sensu czytać wszystkiego na siłę, szkoda czasu jak was coś nie interesuje. Ale jak zaczniecie wszystko krytykować to forum zdechnie, bo każdy będzie się bać że zostanie zrypany za to że nie na temat, lub że ten temat już był. I zostanie tylko: "coś mi dzwoni w silniku przy 3000 obrotów..."

Junior Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 00:00:46 /

Wszystko polega na tym, że jak krytykować to konstruktywnie i stawiać na rozwój strony oraz integracji fanów klasycznej motoryzacji. Trzeba pamiętać o tym, że zgoda buduje, niezgoda ruinuje. To stare, ale mądre powiedzenie. Im więcej na stronce będzie złosci i zawiści tym mniej chętnych do jej odwiedzania. Dobrym pomysłem było to, co ktoś już kiedyś gdzieś napisał, że jeśli jakiś wątek nie spotyka się z zainteresowaniem usówa się go, albo robi to jakiś automat. Mozna tą sprawę przemyśleć. A co do uwag, że poza takimi wątkami jak ten nic ciekawego się na forum nie dzieje to nie dziwię się wcale, bo już wszystko chyba w temacie capri zostało na forum powiedziane, a jeśli nie wszystko to 99% co najmniej. Dajmy już odetchnąć nerwom i skupmy się na rzeczach bardziej pozytywnych.

RoT Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 00:14:15 /

Bez urazy Albatros ale teraz to juz mam taka beczke z takich ludzikow ze nie moge:) krytykowac konstruktywnie..i ignorowac watki...i wogule zeby bylo super...i na wypasie...tolerancji wiecej....ale jednoczenie nie odpowiadac na glupie watki...

Myslalem ze sie przekrece, ja nie wiem czy robicie to zlosliwie czy tacy z was humorysci, koles zaklada posta na forum ze ktos ma do sprzedania skarpete, chiwla konsternacji i Albatros odrazu jedzie ze kupilby ale za daleko.
teraz powinno byc 5 postow ze to strona capri.pl i ze skraprte to mozna w anonsach sprzedac albo na alegro bo co ma syrena do capri.
a potem 10 listow ze dzial ogolne jest o wszytkim ze nie wolno krytykowac kolegi bo sie zestresuje i nic nie napisze i wogule ludzie beda bali sie pisac

Hoover 3M / 2003-04-11 00:26:43 /

a ja pierdole ! nie chce mi sie nawet tego czytac ..dobranoc . .
no comment . . folwark zwierzęcy dosłownie

starrsky / 2003-04-11 00:40:16 /

Ciekawa wymiana zdań , a w jakim tempie sie rozbudowało to forum - dawno tego nie widziałem .

Widze też że paru z Was nie może wytrzymać jak nie wejdzie na forum i nie
opierdoli kogoś za coś ...

Co do kolegi , który zadał pytanie to owszem , jest wśród nas wielu entuzjaztów motocyklizmu a szczególnie jego odłamu zrzeszającego posiadaczy klasyków (m.in. ja).Jak chcesz sie wymienic częściami to pisz do mnie maila.

P.S. Dawno nie widziałem tak bezczelnego i chamskiego komentarza jak pierwszy na tym forum , ale to już świadczy tylko o samym mówcy...

Pozdrowienia

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 00:52:23 /

Panowie Sid99 i miś212 - załużcie sobie stronkę www.pier....trzy.po.trzy.pl i tam wysilajcie swoje umysły. Wszyscy na tym zyskamy.

Pozdrawiam

PS. Co do chamskiego komentarza mojego - to jak ktoś nie rozumie po dobroci, to ja nie znam innego lekarstwa.

Szajba Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 01:11:25 /

Przepraszam za błęda, ale się zdenerwowałem.

Szajba Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 01:12:37 /

Bardzo ciekawe.
Czytaj 2 kometarze wyżej , zdanie nr 2 .

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 01:37:07 /

buehehehehe kolego Mis112 dzięki, roześmiałeś mnie do łez - piszesz <Widze też że paru z Was nie może wytrzymać jak nie wejdzie na forum i nie
opierdoli kogoś za coś ... > co sam w poście wyżej zrobiłeś -- poczucie humoru to wy macie

crapi Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 07:48:04 /

NO I PO CO TA DYSKUSJA?
Przecież jest nie na temat!!!

michukrk Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 09:18:59 /

Panowie - rozwijając ten wątek zaprzeczyliście samym sobie. Miało być o Capri a znów zrobiło się nie na temat... Troszkę konsekwencji.

Jak się wam wątek nie podoba to nie odpisujcie na niego i tyle.

Pozdrawiam

Sąsiad / 2003-04-11 09:40:28 /

Bez urazy Hoover :) Broniłem monotematyczności capri, jednak KOLEKTYWNIE stanęło na tym, że strona ma być PRZEDE WSZYSTKIM o capri, a przy okazji o innych fascynujących moto sprawach. Bronię więc dobra strony. Nie widzę powodów do jakichś dziwnych animozju, których coraz tu więcej. Według mnie cenne jest to, że umiem zaakceptoiwać wielowątkowość strony, a nie trwać w błędzie, czyli upierać się przy tym, że strona ma być tylko o fc i koniec kropka. Mi też podobają się Syreny, Warszawy, 125p z przed MR'a, granady, taunusy, transity "prosiaki" i wiele, wiele innych. W moim mniemaniu capri.pl miało być stroną o capri i tylko o capri. Jednak większość uczestników tego interesu zjebała mnie za to i stwierdziła, że chętnie poczytają i pooglądają też co innego. Po zastanowieniu się nad tym aspektem doszedłem do wniosku, że mają rację, bo jest to wedle mnie najlepszy serwis motoryzacyjny w sieci, o czym świadczy liczba jego uczestników. Sprawia to łatwa nawigacja, wielość informacji i klimat (który ostatnio kuleje). Może więc nie warto zaprzepaszczać takiego skarbu i zsotawić nerwy na inne okazje? Doceńmy wkład Michała i pozwólmy tej stronie żyć i się rozwijać, nie traktujmy jej jak własny folwark, na którym załatwiamy prywatne animozje i widzimisia. Plis...

RoT Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 12:01:58 /

naprawde jest duzo dzialow silnik, zawieszenie, zloty, gaz .... itp itd i jest dzial "ogolne" ktory jest ogolny dzial powstal po to (moim zdaniem) aby jeszcze mocniej nas jednoczyc i wprowadzic troche luzu przeciez ,te posty nie odwiedzane i zapomniane w gruncie rzeczy mozna by usowac. wielu z was ma zajebista wiedze na temat mechaniki i wiele razy siegalem po wasza pomoc i ja otrzymywalem za co wielkie dzieki ale pogadajmy tez o innych rzeczach czy nie bedzie tak przyjemniej nie ograniczajmy sie nawzajem bo i tak nas ograniczaja "inni" to nie jest zdrowe. po co ten stres ktos juz z przedmowcow powiedzial zeby nie traktowac tego jako prace domowa i na sile nie odpowiadac na pytanie. masz cos do powiedzenia madrego to powiedz ,glupiego? tez ale zachowaj smak w swej wypowiedzi. jest nas tu wielu kazdy z nas jest inny;wiek pochodzenie przekonania ......
jezeli kyos lubi czerwony kolor a ty zielony to czy powiesz ze jest glupcem bo uwaza inaczej niz ty?
oczywiscie wszystko w granicach rozsadku i nie popadania w skrajnosci

Michal FAZI / 2003-04-11 12:08:42 /

wieksza zje... to teraz sie chyba nalezy wszystkim, ktorzy kompletnie nie na temat pisza. skoro watek juz jest to poza kilkoma wypowiedziami zadna nie dotyczyla starych motocykli. wiec skoro nawet czesc z was nawet tematu watku nie potrafi utrzymac , to nie ma sie co dziwic ze capri.pl sie "rozlazi". koniec !!!!
pozdrowka

segal Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 12:36:24 /

Panie Sid99 , prosze dotrzymać obietnicy i wstawić te zdjęcia... chętnie je obejrze , szczególnie SHL M04 :)

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 12:45:37 /

spróbój tylko wstawić te zdjęcia a ........
hehehhe

starrsky / 2003-04-11 13:32:22 /

NO CÓŻ, FACET CHCIAŁ SIĘ POCHWALIĆ NO I NIE WYSZŁO... NIE DZIWIĘ SIĘ, BO TRUDNO WYSZUKAĆ CIEKAWĄ STRONE DLA MOTOCYKLISTÓW A JEŚLI JUŻ TO GADKI NA NICH SĄ NA POZIOMIE PRZEDSZKOLA - "CZEŚĆ, MAM NA IMIĘ STEFAN I KOCHAM HARLEJE ALE JESZCZE NIE MAM MOTOCYKLA TYLKO ROWER. CZY MÓGŁBYM SIĘ GDZIEŚ ZAPISAĆ DO KLUBU HARLEJOWCÓW?".... NO COMMENTS.
SAM POSIADAM MOTOCYKL KTÓRY KOCHAM I BEZ OPAMIĘTANIA PAKUJĘ W NIEGO MAJĄTEK, ALE NIE PRZESZKADZA MI TO LUBIĆ STARYCH FORDÓW I NAWET SOBIE TAKIEGO KUPIŁEM CZYM SAM SIEBIE ZASKOCZYŁEM, BO TO KOLEJNA STUDNIA BEZ DNA (DLA KASY OCZYWIŚCIE)
ALE CZY TO ZNACZY ŻE O FORDZIE Z WAMI POGADAM A MOTOCYKLU JUŻ NIE? HM...
ŻART SZAJBY CECHOWAŁ SIĘ CHYBA ZBYT DUŻĄ FINEZJĄ, NIE POJĄŁEM GO NIESTETY. ALE SPOKO, ŻART TO ŻART.
A TAK NA MARGINESIE, CHŁOPAKI CZEMU NIE PRACUJECIE TYLKO SIĘ OPIEPRZACIE I NIE WYCHODZICIE Z CAPRI.PL?

rogu / 2003-04-11 13:36:48 /

NO I POPIEPRZYŁEM BO ŻARTOWAŁ HOOVER A NIE SZAJBA. (TYM GORZEJ DLA SZAJBY)

rogu / 2003-04-11 13:44:38 /

Hmmmmm. Ciekawe naprawde cirkawe, myślałem że to jest klub w którym cos nas łączy w tym przypadku jest to Ford. Ale jak chcesz się podzielić jakimiś inneymi pasjami to spier.... Jak taka sama atmosfera ma być w Miedzianej
To ja podziękuje wole się przejechać do Czech

PS.Do Misia zdjęcia Shl przesle Ci e mailem bo nastawienie innych jest negatywne. THX że się za mną wstawileś.

Sid99 / 2003-04-11 14:35:28 /

brrrr... przebrnąć przez ten wątek jest baaardzo trudno... nie rozumiem takiego oburzenia i takiego jechania po gościu... owszem nie napisał na temat capri ale może jest tu nowy i nie zna panujących klimatów... opanujcie sie troche bo wystraszymy wszystkich nowych...
też miałem kilka starych motocykli i uważam ze jest to doskonały wstęp przed zaopiekowaniem się jakimiś 4 kółkami ;)

tak na marginesie nie mozna całe życie pisać o śrubkach , wężykach i tłokach... po pewnym czasie zaczeli byście żygać całą tą techniką...

nie jestem za tym żeby wprowadzić samowolke ale jak już jest temat "OGÓLNE" na forum to według mnie powinna być możliwość wżucenia tam czegoś innego jak tylko capri... wątek sam umiera jak nie ma zainteresowania nim tak wiec pewnie już większość zapomniała by o koledze Sid gdyby nie joby wysłane w jego kierunku...

Trójkąt Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 15:02:48 /

Sid99 przeslij zdjecia na strone to i ja z przyjemnoscia popatrze

Michal FAZI / 2003-04-11 15:10:14 /

Oto zdjęcia Shl co prawda jest jeszcze wczęsciach ale za jakiś miesiąc powinna juz jezdzić.

Sid99 / 2003-04-11 15:20:48 /

hehe MO4 :) miałem taką :) teraz bardzo żałuje że sprzedałem...

Trójkąt Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 15:23:29 /

też składałem taką w podstawówce, a szczęściem kupując Caprika widziałem składaną u innego gościa w garażu :)
silnik masz od nowszego modelu 125 (wygląda jak od M06), głowica, cylinder, gaźnik zupełnie inne: malutki gaźniczek, cylinder z mniejszymi radiatorami, głowica też mniejsza z boku w kształt łezki ze świecą nie pionowo , tylko odchyloną do tyłu (to tak jakbyś nie wiedział;))
Składaj, bo 2 lata temu na zlocie mistrzostw Polski w Olsztynie dziewuszka zajęła na takim 3 miejsce ;)
Pozdro
P.S. w ramach dobrych stos.: Szajba nie ma nic przeciwko moturom, tylko jest podładowany sytuacją i niekonsekwencją naszego gremium w sprawach tematów na forum, szczególnie że wielokrotna krytyka misia potrafi wyprowadzić z równowagi ;), bo ochrzan i tak każdemu się należy za nie Caprikowe tematy (mnie często również :))
Szajba! wracaj na forum, my Cię też kochamy!

KAROL Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 15:49:33 /

NO I PIĘKNIE!

rogu / 2003-04-11 16:05:41 /

racja
RESPECT

Hoover 3M / 2003-04-11 16:52:43 /

Silnik do Shl,Wfm i Shl były na angielskim patencie Rt125.
W mojwj Shl jest silnik z Wsk bo orginalu nie umni drapnąć.

Sid99 / 2003-04-11 17:02:57 /

Jeżeli chodzi o orginał Shl to wyglądał tak:

Sid99 / 2003-04-11 17:27:33 /

nic nie powiem:)

Hoover 3M / 2003-04-11 17:36:18 /

ile ja z tym silnikie sie wojowalem znam go na pamiec :) ciagle go rozbieralem powod sie powtarzal walek zdawczy wraz z zebatka napedzajaca lub tryby od 1 i 2 standart no i raz sprzegło brrrr po 2 godzinach nauczylem sie je zakladac albo i dluzej

Michal FAZI / 2003-04-11 17:51:56 /

Hehe , pamietam KAROLKU jak ta dziewczynka była trojce , ale trzeba przyznać że jej M04 była nieźle wypieszczona...
Pozdro dla Sid'a
P.S. nie zrażaj sie tym co sie tu działo... przywykniesz...

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 20:05:42 /

sid99!!
a wystarczylo zaczac watek napisac cos o tych swoich motorach, wrzucic zdjecia, i dyskucja by sie jakos potoczyla, bo co innego odpowiadac (czytac) post ze zdjeciami a co innego obietnice ze zdjecia beda za ruski rok
a w sumie fajny motorek.

choc ja sie pewiej na 4 kolkach czuje

Krzypek / 2003-04-11 20:10:23 /

Ładny ?

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 20:15:48 /

Ten w niebieskim to ja.

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 20:17:45 /

A raczej w granatowym,nie mylić z tym bomblem po prawej, buahahahahaa

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 20:19:19 /

Pewnie mnie zjadą ale cóż.Jak chcesz mam namierzony silnik od m05 za 200zl.
Pozatym mam DKW "krwistą bańke",Iża 49,Junaka M10,Ose M52,Shl M11,KTMa i coś jeszcze ,a żebym nie został obrzucony błotem powiem że żona ma Capri III a ja mam dwa dziobaki,transita "prosiaka", dwie granady,dwa taunusy 12M,i pare nowszych taunusów.

Pozdro

Pająk Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 20:29:18 /

a juz myslalem ze ty kurdupel

Michal FAZI / 2003-04-11 20:29:28 /

dobre .... zapewniam że to nie ja , hehehehehhe

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 20:36:12 /

Odnośnie komentarzy dot. mnie na tym forum...

W sumie to ciekawie jest na tej stronie a szczególnie na forum . Przyznam że stanowicie zwartą grupe,i nawet ciągłe pouczanie mnie i mi podobnych (tzn. nowych tutaj, i bez jeszcze bez Capri) mnie nie na prawde nie zraża do Was. I tak sie nie ugne i nie zmienie swojego zdania w wielu sprawach, bo jak ktoś nie ma zdania to jest nikim.
Pozdrowionka dla wszystkich, nawet tych co mnie nie lubią !!

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 20:46:48 /

i takie nastawienie mi sie podoba :) trzymaj sie mocno
przyda ci sie :))))))))))))))))

Michal FAZI / 2003-04-11 20:52:22 /

ladny ten junak. tak zrobionego jeszcze nie widzialem. a kto te paski tak wymalowal? (i jak to sie robi bo musze na moim zrobic)

Kriss_MustangII / 2003-04-11 20:52:56 /

Nie chodzi ze cie lubia
poprostu niektorym jest trudno sie przestwic bo zawsze na tej stronie byl pozadek, az tu nagle pojawiaja sie nowi ludzie(i dobrze) i zaczynaj przeksztalcac nasz strone na rozne sposoby, mnie przeraz myl ze jak tak dalej pojdzie to za miesiac pojawi sie tekst: Czesc jestem Stach interesuje sie filmami porno, checie pare fotek? wszytko fajnie,pieknie ale jakos nie tak
moze utwozyc nowy temat zainteresowania? nie wiem ale czuja jakis neismak
i nie jestem rasista

Hoover 3M / 2003-04-11 20:55:23 /

Rozumiem bardzo dobrze , i nie chce ingerować w tą stronę . Ja chce tylko swobodnie wyrazić swoje zdanie w pewnych sprawach i nie chce zeby od razu ktoś na mnie naskakiwał że jesteem taki siaki czy owaki,ze nie mam Capri, czy cuś takiego. Po prostu kocham fordy (jak i Wy) i nawet największy prostak na tej stronie tego nie zmieni.
Popełniłem parę błędów, o części moich komentarzy wole zapomnieć,ale mam takie same prawa do wypowiadania sie tutaj jak każdy kto wszedł na tę stronę, i nie nawidze jak ktoś narzuca mi swój punkt widzenia.
Jeśli sie myle,to popraw mnie, ale nie opierdalaj przy okazji , bo grono miłośników starych Fordzików bedzie sie jeszcze bardziej kurczyć !!!

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 21:17:06 /

No, no - mis212........
Szparowanie istotnie zacnie odwalone, a w ogóle że to oryginalny M07, a nie M10 - rarytasik. Tylko nie mów, że 500cc, bo się zastrzelę....
Miełem kiedyś 350cc, ale późnego M10 z lampą obejmująca widelec.
Pozdro. I tak trzymaj......

KRK 4m Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 21:21:01 /

Szparunki to tydzień roboty,całośc w Sikkensie(5 warstw),na zdjęciu jeszcze bez AMALA,ale juz jest. Silnk całkowicie wg. oryginału. Motocykl odcięty od wózka do pola,rama zrekonstruowana.Całkowity kosz odbudowy 6 tyś,3 lata pracy.Ale chyba warto było...

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-11 21:30:06 /

Regulamin serwisu capri.pl

1. capri.pl jest serwisem mającym na celu gromadzenie informacji na temat Forda Capri oraz innych starych Fordów, jak również integrację środowiska posiadaczy i miłośników tych samochodów. Szczególne zainteresowanie serwisu położone jest na Forda Capri, zaś w zasięgu naszych zainteresowań pozostają również inne modele Forda z lat 60-tych i 70-tych.

On też ma chyba coś do powiedzenia

Szajba Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 21:56:08 /

i pozamiatane!!!!!:)

Hoover 3M / 2003-04-11 22:00:52 /

ano ma:

9. Niedopuszczalne jest zamieszczanie przez użytkowników następujących treści:
* przekleństw, wulgaryzmów, wyzwisk,

ciachu / 2003-04-11 22:02:33 /

Zgodzę się z tym - i boleję nad tym co zrobiłem w, jak mi się wydaje, słusznym gniewie.
Nie zmienia to jednak faktu, że dalej w tym wątku poruszane są tematy nie związane w żaden sposób z tematyką serwisu.

Szajba Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-11 22:16:29 /

heh... ja mam capri lubie czytać o capri ,capri jest wogóle suuper ,ale nie przezzkadza mi ze czasem pojawi sie na stronie jakiś ładny stary motorek czy Alpina czy jakieś Ferrari ładne czy cokolwiek... .Nie prościej poprostu nie czytać jak kogoś nie interesuje ??!! Naprawde panowie... (i panie) odrobina wyczucia a nie od razu z regulaminem jak w państwie policyjnym... ( regulamin jest poto zeby go łamać :P )

pokojowe pozdro

ps. mis212 piękny motorek :) ja co prawda jeśli chodzi o motor to wole coś szybszego :D ale do jeżdzenia ,a teaki uwielbiam oglądać .są przepiękne !! :)

spawn Dokładna lokalizacja na mapie / 2003-04-12 00:36:48 /

Czy ktoś może wie z czego tłok pasował by do Panoni???
Panonia stoi i nawet niewiem czy odpali z powodu braku tłoka.
Mz 250 odpada juz sprawdzilem:)

Pozdrowienia dla wszystkich.

PS. Mam nadzieje ze w Miedzianej niezostane zbiczowany za ten post:)

Sid99 / 2003-04-12 12:22:44 /

O i jeszcze co do tego Junkersa piękna maszynka, jak bym mial więcej kaski
też bym sobie kupił Junkersa. Ale tak już jest chciał bym Caprika a mam starą Audi 80 buuuuuuuu.

Sid99 / 2003-04-12 12:26:40 /

Coś z muzeum:)

Sid99 / 2003-04-13 01:56:15 /

Gwoli ścislosci RT125 to bynajmniej nie angielski patent tylko niemiecki (DKW RT125), aczkoilwiek anglicy tak jak wiele inncyh krajow po wojnie wykorzystala jako wzor ten dobry silnik i motocykl produkujac BSA Bantam. Zreszta nawet Harley skusil sie i produkowal motocykl bedacy kopia DKW RT125.

Piotr
http://bikerrider.republika.pl
Zeby bylo cos o motorach:
http://bikerrider.republika.pl/Maszyny/maszyny.htm
A zeby bylo cos o Capri:
http://bikerrider.republika.pl/Capri/capri.htm

Piotra Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-14 08:17:07 /

tak jest! poczciwa SHL-ka M04 (a wcześniej chociażby Sokół 125) jest niemal kopią DeKaWki :)
Niemcy się postarali o kawał solidnej roboty.
Miś czy masz full orginał osprzęt do M-07? To jest już prawie nie możliwe do dostania! Ładnie się prezentuje. Ile procent oryginału dostałeś w karcie, czy jeszcze nie byłeś na MPPZ-tach?
Widzę, że tu koncik motocyklowy się zawiązuje ... :)
no to powodzenia
P.S. Każdy na początku jak przegina to szybko się go prostuje, więc bez urazy "to dla waszego dobra", a potem żyli długo i szczęśliwie ...... ;)

KAROL Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-14 09:21:08 /

... przegina ??... prostuje ??... to bardzo ciekawe :))))) . Wiec wracając do tematu - istotnie,dostać jakąkolwiek rzecz z osprzętu graniczy niemal z cudem. Jak kupiłem Junkersa (za 300zł),nie było przy nim śladu osprzętu,wszystko z czasem po kolei zdobywałem. Gaźnik, (tzn Amalem,jak dobrze pamietam model 276/116/R ),kupiłem go za 300zł ale w stanie "pożal sie Boże" , i zregenerowałem (rozwierciłem i dotoczyłem nową przepustnice, i rozplacz)ale nie moge dojść do ładu wiec jeżdze na zwykłym Pegazie. Problem byłe też z VDO , ale już jest.
Nie bede sie rozpisywał, bo zaraz ktoś wskoczy na forum i bedzie przklinał.

Co do karty,to nie mam, a w Automobilklubie Beskidzkim jestem raczej "na kocią łape" . Ale znam tam pare osób i spokojnie jeżdze czasami na zloty w okolicy,mam numer startowy,ale bez żadnych pktów itp. Chciałbym sie wybrać do Olsztyna,ale to dla mnie wyprawa jak za morze.

Aha,jak ktoś ma jakiś stary motocykl sprzed 1949,albo zna jego lokalizacje, to prosze walić do mnie :) , szukam następcy Junaka...

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-14 10:49:26 /

Ostatnio spotkałem koleśa co mam podobno Indiana, we czwartek
jade go zobaczyć podobno to jest 500ccm hmmmm ciekawe. No i jeszcze potrzebował bym częsci z przedniego telepa to Shl m04 dokładnie to jednej tylko
nie wiem jak sie nazywa ( tski coś w kształcie litery T co przechodzi przez rame i łoczy ci z kierownica).

Sid99 / 2003-04-14 12:59:42 /

jeśli chodzi o tą częśc w przednim zawieszeniu - popytam kolege , on ma pare MO4 temacie. Co do tego indiana to chętnie bym sie wybrał z Tobą... Daj znać jak coś... :)

marian212 Dokładna lokalizacja na mapie Członek Stowarzyszenia capri.pl / 2003-04-14 13:40:08 /

Jak tam będę jechać to wezne cyfrówe ze sobą i zrobie kilka fotek, więc
każdy bedzie mógł zobaczyć na forum:). A jak ktoś ma czas między czwatrtkiem a sobotą może się przejechać do Jastrzęba. Z tym zawieszeniem był bym wdzięczny jak by coś sie dało załatwić bo już sie nie moge doczekać jak odpali:)))

Pozdrawiam.

Sid99 / 2003-04-14 16:42:36 /