Witam Wszystkich!!
Jestem tu nowy więc wybaczcie ewentualne gafy..
Moje pytanie sprowadza sie do zmian przeprowadzonych na egzemplarzu, który wystawiony jest na allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=81481329
słuchajcie jak mogę zrobić podobnie przerobić grill? mam rozumieć ze bez spawarki i ciecia ani rusz?
Jestem nowicjuszem wiec tak dyrastyczne środki troszke mnie przerażają, ale sami przyznacie ze efekt miły dla oka.
amasiak / 2006-01-25 22:30:57 /
1. na jaką cholere ? auto wygląda przez to śmiesznie - chyba, że o to chodzi ??
2. nie widze żeby tam spawarki użyto
3. grill jest wyżej niż ten dolny wlot, ale to taki szczegół.
4. wystarczy poczekać aż przedni pas skoroduje i dokręcić taką ramke - oczywiście jeśli to ma być funkcjonalne - wtedy obędzie sie bez szlifierki i spawarki :-)
MikeB4 / 2006-01-25 22:39:44 /
toż to czysta tragedia !! nat takim "stylingiem" można ubolewać FSM Capri błeheh :P
w Syrenie taki wlot jaknajbardziej pasował
do Capri... zdecydowanie nie!
♠Zoggon♠ / 2006-01-25 23:11:17 /
nie zapominajcie o Warszawie, starym poczciwym Jelczu Ogórku :) chyba stary Żuk też tak miał - ale Capri wygląda beznadziejnie, Caper po to ma te prostokątne dziurki z przodu by one tak zostały :) :) :)
A kiedyś była taka bajka z takim jeżdzącym gadającym samochodzikiem co to z przodu miał większe kółka niż z tyłu i usta w kształcie tego grila, a raczej felgi od roweru odpowiednio rozgiętej ;) - to capri tak wygląda :)
Shadow / 2006-01-25 23:30:08 /
chloppie po co krzywdzic capri nie rob tego przez to samochod wyglada smiesznie
cichymk / 2006-01-26 08:40:45 /
Dokładnie, po co krzywdzić?! Ja mam taki 'Mermaid Look' ;) w Capricu i chce go wyprostować, jeśli Ci się tak podoba, to możesz wpaść do mnie i sobie zabrać, a mi oddasz prosty pas. :) Jeszcze Ci piwo postawię.
Flonder / 2006-01-26 09:02:38 /
Cóż szczeże to jak mówiłem podoba mi sie ale nichce okaleczyc mojego maleństwa w jakiś beznadziejny sposób(najlepiej wcale nie kaleczyć).
Skoro szanowne grono wypowiada sie w sposób jednoznaczny muszę sie przyznać iz pomysł zaczyna tracic szanse realizacji..ale jak bedzie to jeszcze nie wiem..
Pozd.
amasiak / 2006-01-26 10:20:50 /
powiem szczerze ze nie musisz sie nas sluchac my wyrazamy tylko opinie na dany temat pozytywna lub negatywna a jak zrobisz capri to juz twoja sprawa on musi sie tobie podobac a jezeli tez bedzie sie nam podobal to tez fajnie:)
cichymk / 2006-01-26 12:32:46 /
mi sie wydaje, że auta nie należy krzywdzić - i jeśli już coś przerabiać to tak żeby był łatwy powrót do oryginału. Jak to mówią : zepsuć łatwo - naprawić znacznie trudniej.
Pewnie, że nie musisz słuchać tych zamieszczonych opinii - do cichegomk3 : chyba kolega nie zadał wątku po to aby ich nie wysłuchać ?? ;-)
MikeB4 / 2006-01-26 12:49:57 /
Nie wiem, po co robić coś takiego. Czy oryginalny przód jest brzydki? Chyba, że masz zamiar wrzucić pod maskę jakiegoś 300-konnego coswortha, a z przodu załadować mu wielki intercooler. A te wargi od syreny pasują tutaj, jak świński ryj u rottweilera (nie obrażając syreniarzy).
Pzdr
A mi sie podoba:):):) Cały jest ładnie przerobiony. Ma swój styl.
w planach jest 2,9 efi ale bez jakichs cudów na masce.. daleka droga jeszcze przedemna wiec spoko, całą KONSTRUKTYWNĄ krytykę przyjmuję z wielkimi podziękowaniami.
Trzymajcie się ciepło..
amasiak / 2006-01-26 13:47:49 /
Jestem na tyle stary,że miałem kilka syrenek,to jest poprostu grill od Syreny
jaki watek????? mikeb4?????? ja wasze opinie wyslucham na zlocie jak wyremontuje swoje capri:)
cichymk / 2006-01-26 14:03:44 /
nie zmieniaj pasa przedniego w Capri, szkoda go, a jak znajdziesz tanio w dobrym stanie chromowan ramkę wlotu powietrza od Syreny to pisz do mnie ;)
Beddie / 2006-01-26 17:30:34 /
Najlepiej wie jak zmienić kształt grilla bobik:):):):):):) Zaprezentował u Cartmana na imprezie:):):):):)
Amasiak - myślę, że w przypadku pokazanego przez Ciebie egzemplarza świetnie sprawdza się zasada: "czasem mniej znaczy więcej". Facet chciał czegoś nietuzinkowego (jakby samo Capri nie wystarczyło...), a moim zdaniem wyszło śmiesznie. Kombinacja felg z wydechami progowymi mogła spokojnie wystarczyć.
No, może jeszcze jakieś ciekawe malowanie, ale nie to "coś" ;)
Strzała / 2006-01-26 18:39:07 /
No mi też się nie podoba zresztą gdzie tu grill przerobiony??wygląda to tragicznie jak dla mnie...przedmówcy mają rację łatwiej zepsuć niż naprawić więc lepiej pomyśleć 3 razy zanim zacznie się coś zmieniać w samochodzie, bo powrót do oryginału może być drogą przez mękę...
Lesioo / 2006-01-26 19:39:08 /
felgi i wydechy ma ladne :) sam bym chcial takie:)
cichymk / 2006-01-26 20:00:03 /
ja bym nie chciał nawet za dopłatą ;-)
MikeB4 / 2006-01-27 00:43:33 /
tak mnie troche tkneło i doszedłem do pewnego nowego pytania, niepodoba Wam się bo z syrenki, czy tak poprostu?moze by tak minimum uzasadnienia?
pozdr dla wszystkich
amasiak / 2006-01-27 10:03:54 /
niepodoba się bo niepasuje do capri, :) capri ma zupełnie inną linie, ten grill pasuje do obłej syrenki i tam jego miejsce :]
Trójkąt / 2006-01-27 10:50:43 /
Odpowiadajac na pytanie wątku - wystarczy zaj....ac w drzewo
Mysza liil (EM) / 2006-01-27 11:21:50 /
Nie podoba się - bo wygląda jak >>> cytat z filmu (nie odbieraj tego personalnie) - brązowe na zielonym czyli jak gówno w lesie :)
Shadow / 2006-01-27 12:27:55 /
Gdyby to Capri miało normalny ryjek to by już dawno zostało sprzedane a tak szwęda się po allegro i u nas na stronie od ponad roku... i nikt go z takim ryjem nie kupi :)
Shadow / 2006-01-27 12:30:38 /
mi przypomina wyraz twarzy podczas wykonywania pewnej czynności ;]
Trójkąt / 2006-01-27 13:14:35 /
Widziałem ten samochód na żywo, gril od Skarpety pasuje jak świni siodło ... nie okaleczajcie wiecej Capri takim czymś !!!