Jako że wczoraj takowy nabyłem mam pytanie
Blachy które mają zapobiegać piszczeniu i sprężynki (druciki) - jak je zakładać
Wiem że kiedyś Camaro o tym pisał ale było to na prawde dawno.
Dzięki i pozdro
Bartosz Stepień / 2002-04-12 10:22:18 /
blaszki zaklada sie pomiedzy klockiem a tloczkiem (to chyba logiczne) tak aby strzalka wskazywala kierunek obrotu kola czyli do gory
te sprezynki to dosc idiotyczny wymysl jesli chodzi o zamocowanie, wydaje sie ze zaraz spadna
ten srodkowy wierzcholek sprezynki musi byc pod jednym z bolcow (nie jestem tylko pewien czy jest roznica pod ktorym), wybrzuszenia na srodku bocznych "nozek" maja wejsc w srodkowe otwory w klockach a te haczyki na koncach maja sie trzymac rantu blachy klockow
camaro / 2002-04-12 11:14:38 /
można gdzieś dostać takie nowe blaszki i druciki zapobiegające piszczeniu?
konk / 2002-07-24 06:50:13 /
pierwsze słysze o tych drucikach a faktycznie piszcza:)
starrsky / 2002-07-24 07:38:25 /
zamiast sprężynek można zastosować taką mocno wykręconą sprężystą blaszke od "granady"... pasuje jak ulał i skutecznie tłumi piszczenie...
Trójkąt / 2002-07-24 08:20:03 /
Granada po FL. Jutro chce załozyc te blaszki i druciki bo ich nie mam. Moze ktoś mi napisać jak te druciki załozyć albo moze ktoś szybko zeskanowac z jakiegos manuala????? Byłbym bardzo zobowiązany.
Dobrze??? Bo jakos inaczej to mi nic nie pasowało.
Całkiem zle. Ten drucik ma za zadanie rozsuwac klocki trzymajac je zeby nie stukaly podczas jazdy po nierownosciach. W otwory na skraju klocka wchodza prety mocujace, a w otwor na srodku klocka, wchodzi koniec tego drucika. Scisnij ten drucik i wloz miedzy klocki a nie na zewnatrz klockow.
Mysza liil (EM) / 2006-09-04 22:19:21 /
Na dodatek musisz odwrocic drucik, tymi prostokatnymi wypustkami na krawedz klocka. Mowilem ze calkiem zle :P
Mysza liil (EM) / 2006-09-04 22:21:02 /
Prosze o sprawdzenie tej wersji i wystawienie oceny:)
Teraz wydaje sie byc poprawnie :)
Mysza liil (EM) / 2006-09-04 22:43:00 /
mi piszcza chamulce jak diabli a piszecie ze od grani pasuje a mozna dostac to owo w sklepie jakos blaszki i ten drucik
TOMEK "MIARQA" / 2006-09-05 01:15:57 /
Na allegro są takie zestawy po 15PLN.